A Microsoft megvette az inXile-t és az Obsidiant is

Hivatalossá vált, hogy a Microsoft felvásárolta a Fallout: New Vegas és a Pillars of Eternity fejlesztőjét az Obsidian Entertainmentet, de ami igazán meglepetés, hogy Brian Fargo CRPG-specialista csapata, az inXile is az övé lett.

A mexikói rendezvényen a Microsoft megerősítette azt, amit már korábban is sejtettünk: övé az Obsidian Entertainment, olyan címek fejlesztője, mint a Star Wars: Knights of the Old Republic, a Fallout: New Vegas, a South Park: The Stick of Truth és a Pillars of Eternity.

A redmondiak szerint a csapat megőrizheti kreatív függetlenségét, ám szaktudásával jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a Microsoft Studios a jövőben még több remek szerepjátékkal rukkolhasson elő. Ha lehet, jókor jött ez az Obsidiannak, hiszen a legutóbbi pletykák szerint a Pillars of Eternity II: Deadfire eladásai csapnivalók voltak.

Meglepetést ígértek az X018-ra, hát lett is, hiszen nem ez volt az egyetlen akvizíció, amire fény derült: Brian Fargo csapatát, az inXile-t is felvásárolta a Microsoft. A Wasteland 2, a Torment: Tides of Numenera és a The Bard's Tale IV: Barrows Deep fejlesztője továbbra is függetlenül tevékenykedhet, az anyacég nem szól majd bele a projektjeikbe, továbbra is hardcore RPG-ket készítenek majd. Csak már nem kell a Kickstarterre hagyatkozniuk, anyagi biztonságban lehetnek.

Kíváncsian várjuk, hogy beteljesülnek-e az ígéretek!

21 komment - szólj hozzá!