Phil Spencer: a Game Pass segíti az eladásokat

Hogyan lehet az, hogy egy 10 dolláros havidíjjal rendelkező szolgáltatás pozitív hatással van a csomagban lévő videojátékok eladásaira? Phil Spencer, az Xbox fejese elárult néhány érdekességet a különös jelenségről.

A Microsoftnak eléggé bejött az Xbox Game Pass - ez evidens lehet mindenki számára, aki követte az X018 eseményeit. Amellett, hogy PC-n is bővítenék a Netflix-szerű havidíjas szolgáltatást, bátor módon a first-party címeiket már az első naptól elérhetővé teszik a csomagban - gondoljunk csak a Forza Horizon 4-re, vagy a jövőre érkező Crackdown 3-ra.

"De megéri ez nekik?" - kérdezheti bármely épeszű ember. "Teljes árú címeket egy csupán 10 dolláros csomagban szórni nem tűnik túl jó üzletnek a kiadó részéről." Phil Spencer, a Microsoft játékos divíziójának alelnöke elárulta, hogy az eladások mégis teljesen mást mutatnak. A jelenség valójában igen egyszerű. A Game Pass rendszere nem tesz mást, mint szélesebb körben elérhetővé teszi a játékokat, így azok népszerűsége könnyebben terjedhet a játékosok közt.

"Amikor egy olyan játékot rakunk a Game Passbe, mint a Forza Horizon 4, azzal egyből megnő a játékosok száma, ez pedig a gyakorlatban több eladáshoz vezet. Többen kérdőre vonták ezt, de a State of Decay 2 esetében is látszott, hogy remekül teljesített az amerikai eladási listákon az első hónapban. Kezdettől fogva a Game Pass része volt.

A kérdés világos: 'Nem fognak az emberek csak simán befizetni 10 dollárt, hogy így játsszák a programot?' Valójában nem: a gamerek általában azt a játékot próbálják ki, amellyel a többiek is játszanak. Mi az első számú játék Mixeren vagy Twitchen? Mivel játszanak a haverok a barátlistámon, vagy Discordon? Sokszor ezek alapján döntenek. Amikor a játékok a Game Pass segítségével nagyobb közösségre tesznek szert, az felhívja rájuk a figyelmet."

Ha ti is ki szeretnétek próbálni az Xbox Game Pass kínálatában lévő játékokat (a lista nemrég bővült, illetve bővül hamarosan 16 új címmel), akkor érdemes mostanában lecsapni rá, hiszen az első hónap most csupán 1 dollárba kerül. Nincs semmi megkötés, utána akár egyből le is mondhatjátok, a játékok egy részét pedig PC-n is elérhetitek.

33 komment - szólj hozzá!