Most már tényleg vége a Telltale Gamesnek

A kalandjátékairól híres kaliforniai stúdió végleg lehúzta a rolót. A csapat ingóságait elárverezik, és a megmaradt alkalmazottak egészségügyi biztosítása is csak a hónap végéig szól. Emellett egy sor korábbi játék árusítása is megszűnt.

Most már tényleg annyi a Telltale Gamesnek. A bezárás híre után néhány ember még alkalmazásban volt, hogy elrendezzék a stúdió dolgait, de most már ők is új munkahely után néznek. A Sherwood Partners tanácsadócég alkalmazottja a GameDailynek elmondta, hogy ők kezelik a Telltale felszámolását, illetve a korábbi dolgozók is megerősítették, hogy egészségügyi biztosításuk november 30-án lejár.

A Telltale eszközeit és egyéb ingóságait mostanság árverezik el - a befolyt összeget aztán a hitelezők kapják meg. Az ilyen eljárások során előzetesen konzultálnak az érintettekkel és a folyamatot viszonylag gyorsan le is zárják.

A csapat vezérigazgatója, Pete Hawley törölte a Twitter-fiókját, LinkedIn-profilja szerint megbízása ebben a hónapban járt le. 

Lehet, hogy nem kapcsolódik a felszámolás híréhez, de a Telltale korai játékai, a Jurassic Park: The Game, a Tales of Monkey Island és Back to the Future: The Game árusítása megszűnt a Steamen, bár ha megvolt valamelyik cím, továbbra is letöltheted. Az érintett játékok a GOG-on, a PlayStation Store-ban és az Xbox Marketplace-en továbbra is kaphatóak. Gyanítjuk, hogy nem sokáig.

A The Walking Dead: The Final Seasont egy másik fejlesztő fejezi be.

7 komment - szólj hozzá!