E3 2019: A Sony kihagyja az expót

  • Írta: zoenn
  • 2018. november 16.
  • Hír
Link másolása
A Los Angeles-i rendezvény történetében elsőként fordul elő, hogy a Sony nem lesz jelen. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a konzolgyártó nem tart saját konferenciát, és a játékait sem próbálhatják ki a látogatók.

Elég nagy érvágással indul jövő júniusban az Electronic Entertainment Expo. A Sony bejelentette, hogy kihagyja a 2019-es rendezvényt, azaz nem tart sajtótájékoztatót, és a Convention Centerben sem állítanak fel saját standot, így az exkluzív címeiket sem próbálhatják ki a látogatók.

A cég a Game Informernek eljuttatott közleményében kitér arra, hogy jövőre "új lehetőséget keresnek a közönség bevonására". A Sony innovációt szeretne, és igyekszik másképp gondolkodni a riválisainál, ezért teljesen új módokon juttatják majd el a bejelentéseiket a rajongókhoz, ami egy önálló rendezvényre enged következtetni.

Azt azonban kizárták a cégnél, hogy az EA Playhez hasonlóan egy külső helyszínen, de még az E3-hoz közel tartanának saját bulit. Szerencsére a 2019-es év még így is ígéretes lesz, és nem csupán a játékmegjelenések szempontjából, a konzolgyártó bizonyára nagy hírverést fog csapni.

A bejelentést követően a Nintendo képviselője elhintette, hogy ők bizony ott lesznek a 2019-es E3-on, hiszen "az expó még mindig remek lehetőséget biztosít arra, hogy megosszák a játékokat a rajongókkal és az üzleti partnereikkel". Hasonlóan gondolkodik a Microsoft is, azaz ők is ott lesznek jövő júniusban Los Angelesben.

69.
69.
leviske
Érthető. A jelenlegi rendszerben sok multiplatform fejlesztő büntetlenül megengedhette magának, hogy némi pénzért cserébe csak a Xbox rendezvényén vegyen részt, ezzel azt a látszatot keltve, mintha exkluzív cím lenne.

Hónapokkal eltolva viszont pl a CDProjekt és EA vagy jelen lesz a Sony előadásán is, vagy annyival kisebb sajtónyilvánosságot kap.
68.
68.
Marcus88
#63: Én az exek miatt választottam a PS-t.
Előtte 6 évig 360-asom volt.
Szűk egy éve karácsonykor a mérlegre tettem a 2 gépet és mivel én úgy gondolom egy konzol játékra való így azt választottam amire a legtöbb és legjobbak jönnek!
PS4:Sok jó ex,múltis címek,gyengébb graff mint box!
X:Kevés ex,szebb múltis címek,erősebb gép!
Életem legjobb döntése volt a SONY,bitang jó játékfelhozatala van nekik!
66.
66.
#62: Hagyjad már magadat, te ogre, simán 46 FPS-el tolom a Zassassins Kreed Originált a gépemen 1060P-ben Full grafikán, amiből csak a fele van visszavéve...! Te meg itt a játékszereddel csak skálázott HDMI-t kapsz 31 Fix vertikál szink! Kicsoda vagy te, hogy beszósz?

Monnyonle!
65.
65.
Yanez
#64: Szerintem pedig nem volt és nincs itt olyan, hogy rossz fiú vagy jó fiú. Van két domináns konzol, különféle ígényű embereknek. Mindkettő jó a maga módján, de nem is ők számítanak, hanem amit kínálnak. Nem arra kell koncentrálni, hogy sony meg ms, ps meg box.
64.
64.
#63: Hát ez tény és való, hogy igaz. Régen egyébként én is nagy Sony pártóló voltam, sőt én voltam a világon a legjobban felháborodva, hogy ki ez a ms, hogy be meri tenni a lábát a piacra. De nem az exek miatt, azok természetesek voltak, hogy voltak. Naja. Akkor még a Sony volt a jófiú és az MS a rossz. Most a piaci helyzet fordított a dolgon. De még addig jó, amíg mind a kettő van, különben nagy elkanászodás lenne. 100%
63.
63.
Yanez
#61: Dehogyis minden egyes ember! Nekem is vannak ismerőseim (köztük a testvérem is), aki nem az exek miatt vett ps-t és soha eggyel sem játszott rajta. Sokan vannak így vele. Viszont én a gamer társadalom többségéről beszélek, akik tájékozódni szoktak és ezzel egyetemben belecsöppeni a marketing hálójába. Az exek pedig az egyik legjobb marketing modell!
62.
62.
Max3000
Sicc innen,itt a pixeleken fps-en öljétek egymást ha kérhetném,az ex vita ha jól tudom egy másik topikban zajlik.:D
61.
61.
#60: Nyilván nem mondanám be, hogy semmit nem számítanak az eladásokban az exek, csak azt témáztam itt valamelyik témában, hogy nem feltétlenül minden egyes ember csakis az exek miatt veszi a gépet. Nyilván, aki jártas a témában az igen. De valaki erről nem is tud/nem is érdekli, valakit meg nem izgat fel a téma.

De most belegondolsz: most akarsz venni egy gépet, neked mindegy melyik, kérsz tanácsot a cimborádtól. Elmeséli melyik milyen, hogy van a multi, milyen szolgáltatások mennyiért vannak, mennyibe kerülnek a játékok hozzá. Külön el fogja mondani, hogy de a Sony-hoz van több nagyon jó játék is, ami csak azon van és ki is hangsúlyozza, hogy az kell neked. Meg elmondja azt is, hogy a MS-nál meg fizetsz 3000-et és 1000 játékod ott lesz, lehet, hogy nem is olyan egyértelmű a választás hirtelen.
60.
60.
Yanez
#56: Az MS gépe jobb és jobb minőséget kínál mindenben, de nem az exekben. Az előző genben legalább egy rakat exel indítottak ők is, és ez az eladásokon meg is látszott! Akkoris a sony gépe alulmaradt, mind minőségben, mind teljesítményben. Ám az exek mégis kihúzták őket a csávából. Nem az exek a legfontosabbak, de elsődlegesek kell legyenek, ha egy konzolról van szó, és arról, hogy minél többet kell elpaszzolni belőle.

Sokan itt az exek mennyiségén és kételyes minőségén vannak kiakadva, hogy ez miért számítana. Nos, megintcsak kiemelném, hogy ha több masinát szeretne egy cég eladni, akkor bizony szükség van minél többre és jobbra. Ott vannak pl az MS exek. Nincs velük gond, nem azért fogyott kevesebb One az utóbbi időben, mert annyira gázak lennének, hanem mert pc-re is megjelennek.

Ez gamerbarátibb megoldás, ez ellen nem vitatkozom, de akkor ne azzal gyertek, hogy egy konzol eladásánál nem számítanak az exek! Ha a sony is elkezdené dobálni pc-re a címeit, higgyétek el, hogy felére csökkene a konzol eladása. Üzleti modellekről/megoldásokról van szó, nem arról, hogy melyik játék jobb, vagy hogy melyik fogy jobban.
59.
59.
#49: Ez is pl egy tök jó játék lehetne, mint sok másik. De a "rohadt" játékipar meg pont arra törekszik, hogy minél kevesebb befektetett munkával minél nagyobbat kaszáljanak (a felhasználók meg arra, hogy minél olcsóbban, minél nagyobb tartalmat kapjanak). Mondjuk pont, hogy a sony szokott fasza single játékokat csináltatni és valamikor össze is jönnek jól, de nem hinném, hogy náluk is rábólintana valaki erre az ötletre pl. Simán azt mondanák, hogy drága és hosszadalmas fejleszteni ahhoz, hogy lehet, hogy a másik felét nem is játssza le az ember. De mondom, ott még vannak jók. De pl egy elektronik arc vagy az ubi már megint máshogy gondolkodik a játékokról. Ami rosszabb, hogy kaszálnak is vele.... Mindegy marad a remény, hogy talán a Sony, vagy a CD Projekt Red jó játékokat hoz, de azoknak sem lehet örökké minden egyes darab telitalálat... ráadásul jó drága és sok idő őket elkészíteni is.

58.
58.
Ooorky
57.
57.
Fata Morgana
Ez vagy jó ötlet vagy nem a Sony részéről, bár ki bár mit mond az E3-at jegyzik a szakmában + egy rakat játékot láthatnak egy helyen a játékosok + ott vannak kiadók fejlesztők egy nagy buli az egész rendezvény.
Lehet a Sony sajátot akar, és ott mi lesz bemutatnak pár exet amiből tuti vagy 3-4 csak PS6-ra jön majd és utána bemutatják a multis címeket amit már addigra mindenki látott az E3-on, hát nem tudom sok szerencsét nékik ehhez a merész húzáshoz.
56.
56.
#52: Igen, mert ahogy megláttam a képet a gamepad-ről, eszembe is jutott, hogy meg kell rendelnem az Xbox-ot az unokaöcsémnek karácsonyra, különben beégek a postával a nagy leterheltség miatt. De most miattad elolvastam a másik felét is.

Egyébként az csak használna nekik, ha valahogy meg tudnák újítani magukat, mert legalábbis számomra, vagyis a véleményem szerint most a konkurenciájuk is az átlag játékosoknak igen jó alternatívát mutat a szolgáltatásaival és a gépével. Ettől függetlenül azt azért én is osztom, hogy ha harc van, az csak a játékosoknak jó a végén. De nem lehet mindent az exekre feltenni, mert aki nem vak (vagy elvakult), az látja, hogy az nem igazán biznisz. A PS generációk alatt mindig voltak ilyenek, de mellé sok indok volt mindig a PS mellett. Most viszont már egy tisztán látó, átlag sugarú felhasználónak nem a PS jelenti az értelmes irányt és sokaknak az exek sem jelentenek semmit.

Igazából ott tartunk, hogy már az MS gépe a jobb és egy csekély összegért kvázi "minden" ott van rá, beleértve a legújabb megjelenéseket is, valamint crossplay-t, visszafele kompatibilitást és mindent.
55.
55.
kamgecam
#52: Neked is pusztulnak az agysejteid Yanez? :D
54.
54.
kamgecam
53.
53.
Max3000
#49: Mondjuk lehet akármennyi akciófilmben volt már,de eltudnék képzelni egy olyan játékot,amiben párhuzamosan zajlik 2 sztori,egyiket te csinálod,a másikat a cimbid.Eleinte még együtt harcoltok,aztán külön folytatódik a játék,külön bandákba keveredtek egy kurvajó sztoriban,majd a végén egymást kellene eltennetek láb alól,de addigra olyan történetek bontakoznak ki,hogy eleinte meglepődnél,hogy a cimbidet kell végülis megölni,de a drámai sztori miatt kénytelenek vagytok egymással megküzdeni.Aztán "cseréltek sztorit" és teljesen más pályákon mentek megint.


Aztán lehet álmodik a nyomor.De kurva jó lenne egy ilyen.
52.
52.
Yanez
#51: Látom csupán a cikk címéig sikerült eljutni. :D
51.
51.
Ez már messziről látszott számomra, hogy a Micro kicsinálja a Sony-t most. Nem tudnak mit mutatni, az előző show is ismétlés volt már. A vállalat meg majdnem belebukik a veszteséges exekbe. Mármint nem azt mondom, hogy minden egyes darab veszteséges, de az összes exbe beleölt pénz és idő nem térül meg összességében és csak marketingbe lehet elírni. És ahogy látjuk az exek sem feltétlenül kellenek minden ps-esnek, mint ahogy itt hiszik a gyerekek. De nem csak a lista a másik hírben... Mennyit adtak el összesen ps4-et? 85 milliót? (de fogalmam sincsen) És ha csak a felhasználókból minden 10-edik vett több darabot eddig és ezt összehasonlítjuk az exek összeladásaival, akkor is láthatjuk, hogy elenyésző százaléka a tulajoknak játszik velük. De ezekkel már nem sokáig tud jönni a Sony, a Days Gone is sokadszorra eshetett kútba a háttérben, mert videó volt, játék meg nem. Multiplatform címeket mutogatna-e akkor a Sony az expón? Minek, arra az xbox jobb, meg ott a PC is.

De lehet csinálnak majd egy külön Showt, csak éppen az E3-ig semmijük sincsen.
47.
47.
#44: Hát igen, végük lett a konzoloknak is ugyan úgy, mint a PC-nek...
45.
45.
Max3000
#44: Úgy van.Pontosan erre akartam kilyukadni én is.
44.
44.
delphijos
#37: Emlékszem már az első évben ment a duma hogy a konzoloknak annyi, már most harmatgyengék., stb.... A fórumokon meg mindig megy a sírás, és fog is menni. Ha lesz 4k/60 ,a kkor az hogy pc-n 80 is van , vagy hogy a textúrák nem elég jók, az animáció nem elég smooth, a karakterek nem elég kidolgozottak, szar az AI, a fizika,stb.... És azért csak "eljátszogat" mindenki. Platformtól függetlenül. :)
42.
42.
Batman
Amúgy meg a játékosok zöme szarik a 4K-ra meg a 60 fps-re. Csak legyen jó a játék és heló! Az ilyen 12-20 éves korosztályt érdekli az ilyen hülyeség, az idősebbek elengedik ezt a témát, nekik nem kell mivel dicsekedni a suliba.
40.
40.
Batman
Nem is baj, mert az elmúlt 2 évben az E3 az árnyéka volt önmagának. Ez csak a kezdet.
33.
33.
Max3000
#32: Attól,hogy neked nehezen érthető,vagy emészthető,még nem okosodás,max te nem érted az egészet.De akkor kérdeznék valamit,szerinted a 4 ps konzolgeneráció miért nem tudta hozni az "elvárt" 60 fps-t?

Egyébként tipikus jelenség az egyszerű gondolkodóktól,hogy kb a ps3 óta elvárják a 60 fps-t és szegénykék mindig csalódnak ha nincs.Az ilyen butácskák hisztiznek minden gen elején.Azt hiszik a Jézuska hozza a 60 fps-t....

Lehet exclusive-oknál 4k 60 fps,HA a mai színvonalat hozza látványban.Esetleg akkor.
30.
30.
frankdelgado
Sztem a japok nem akarjàk. A gyenge szakéhoz vannak szokva, nem bírjàk a viszkizést, ami egy ilyen buliban megy.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...