E3 2019: A Sony kihagyja az expót

A Los Angeles-i rendezvény történetében elsőként fordul elő, hogy a Sony nem lesz jelen. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a konzolgyártó nem tart saját konferenciát, és a játékait sem próbálhatják ki a látogatók.

Elég nagy érvágással indul jövő júniusban az Electronic Entertainment Expo. A Sony bejelentette, hogy kihagyja a 2019-es rendezvényt, azaz nem tart sajtótájékoztatót, és a Convention Centerben sem állítanak fel saját standot, így az exkluzív címeiket sem próbálhatják ki a látogatók.

A cég a Game Informernek eljuttatott közleményében kitér arra, hogy jövőre "új lehetőséget keresnek a közönség bevonására". A Sony innovációt szeretne, és igyekszik másképp gondolkodni a riválisainál, ezért teljesen új módokon juttatják majd el a bejelentéseiket a rajongókhoz, ami egy önálló rendezvényre enged következtetni.

Azt azonban kizárták a cégnél, hogy az EA Playhez hasonlóan egy külső helyszínen, de még az E3-hoz közel tartanának saját bulit. Szerencsére a 2019-es év még így is ígéretes lesz, és nem csupán a játékmegjelenések szempontjából, a konzolgyártó bizonyára nagy hírverést fog csapni.

A bejelentést követően a Nintendo képviselője elhintette, hogy ők bizony ott lesznek a 2019-es E3-on, hiszen "az expó még mindig remek lehetőséget biztosít arra, hogy megosszák a játékokat a rajongókkal és az üzleti partnereikkel". Hasonlóan gondolkodik a Microsoft is, azaz ők is ott lesznek jövő júniusban Los Angelesben.

69 komment - szólj hozzá!