És neked mennyi kell még a 2 millió Gamerscore-ig?

Stallion83 neve bizonyára sokak számára ismerősen cseng, az úriember ugyanis hivatalosan is a világ legnagyobb acsivadásza. Most újabb rekordot döntött: elsőként érte el a 2 millió Gamerscore-t.

Habár az achievement-vadászattól sok játékost kiráz a hideg, vannak, fanatikusként gyűjtögetik a platformjukon a különböző kihívásokért járó jutalmakat. Ray Cox, vagyis Stallion83 talán a legismertebb mindnyájuk közül, neki ugyanis híresen sok acsija van: egész pontosan ő volt az első, aki elérte az 1 millió Gamerscore-t a világon.

Ez még 2014-ben volt, és azóta ugyan leeresztett egy kicsit az úriember (tavaly még át is engedte az első helyet egy darabig a legnagyobb riválisának, smrnovnak), mostanra összekapta magát és újabb rekordot állított be: a Halo: The Master Chief Collection Halo 2-jét játszva elérte a 2 millió Gamerscore-t is, ráadásul ugyancsak elsőként - smrnov eközben "rongyos" 1,96 millió ponttal követi őt.

Cox 2005. november 22-én szerezte az első achievementjét a Hexic HD-ben, azóta gyűjtögeti szorgalmasan a pontokat. A teljesítményére természetesen a Microsoft is felfigyelt, a redmondiak életre szóló Xbox Live-előfizetéssel jutalmazták. Cox az újabb rekord után már nem merte egyébként megígérni, hogy rámegy a harmadik millióra, azt mindenesetre leszögezte, hogy mindig is imádni fogja a videojátékokat és az achievementeket.

25 komment - szólj hozzá!