Próbaverziót kap a Shadow of the Tomb Raider

  • Írta: sirdani
  • 2018. december 6.
  • Akció
Link másolása
Mindig is érdekeltek Lara Croft legújabb történetei, de sosem mertél belevágni a kalandba? Bizonytalan voltál abban, hogy milyen a grafika, mekkora a gépigény, és nem akartál költeni próbaverzió nélkül? Hát most megkapod!

Még a mai napon próbaverziót kap a Shadow of the Tomb Raider a Steamen. A Square Enixnek köszönhetően az ingyenes kaland során Mexikóba, egészen pontosan Cozumelbe utazhatunk, ahol a Día de Muertos ünnepség során kell megtalálnunk még ellenségeink előtt egy eldugott temetkezési helyet.

Azok számára, akik a próba során kedvet kapnak a teljes játék megvásárlásához, megmaradnak az eredményeik, és az ingyenes tartalom lejárta után pont onnan folytathatják az utazást, ahol abbahagyták. A bejelentés kapcsán ráadásul még egy trailer is érkezett:

A Shadow of the Tomb Raider jelenleg PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en érhető el, amennyiben pedig a vásárlás kapcsán az ingyenes verzió helyett inkább a mi véleményünkre hagyatkoznál, úgy a részletes tesztünket az alábbi oldalon találhatod.

2.
2.
#1: Kosz a leirast, a regebbi jatekokat szerettem, ezt is idovel beszerzem de igy lehet elobb ki is probalom :-)
1.
1.
Aki nem tette, érdemes lehet belenézni szerintem. 25 órám van eddig a játékban és bár akció szinten semmi újat nem mutatott, én jól elvoltam vele. Nekem eddig a dzsungeles részek a lopakodási lehetőségeikkel totál Metal Gear Solid 3 feelinget adtak. Hozzáteszem, hogy minden harc, puzzle és felfedezés one with the jungle-ra van állítva (nehéz). A nehézségi szintek a játék minden aspektusához, mint felfedezés, harc és feladványok, külön állíthatók. Így most semmi szuperlátás, mert nem jelöl ki senkit és semmit, nulla falon átlátás és nincs világító bokor sem. Akkor látod, hogy lehet szedni valamit, ha figyeled, hogy Lara merre fordítja a fejét és nézed a terepen a saját szemeddel a dobozokat, növényeket Az őrök jól látnak és azonnal megölnek egy rövid sorozattal. Ha meg lopakodás helyett harcolsz velük, már egy pár darab is komoly veszélyt jelent. Mindemellett simán, mindenféle frusztráció nélkül játszható mindkét játékstílus. Lara színészi játéka tökéletes mindkét játékstílushoz, de az ártatlan nézések ellenére rájöttem, hogy totál vér a játék.
Hiába sunnyogsz, Lara különös kegyetlenkedéssel elkövetett gyilkossággal szeletel be mindenkit, akit elkapsz. Itt nincsen lecsapás-altatás és test elrejtés sem, csak minél gyorsabban és hatékonyabban kinyírni mindenkit a faszba, mielőtt elszabadul a pokol. Egészen agresszív a koncepció, de abszolút nem bántam. Stílusa van, de nagyon. Abszolút beszkriptelten a nyakadba csap egy helikoptert a legnagyobb kommandózás alatt. Aztán akkor mutasd mit tudsz harcban, mert másodpercek alatt levernek egy az egyben.

Közben látom, hogy a játék nem akció szinten fejlődött nagyot és az akció kedvelőknek már a megszokott, átlagos élmény is lehet. Emellett a lopakodós, elmélyülős része gazdagabb lett sokkal, hála a Deus Ex fejlesztőinek. És ehhez egy kifogástalan, már-már meglepően száraz atmoszférát teremt a cím. Amit nekem az a buggyant Jonah a sztoriban azonnal megsemmisített mindig, amikor megjelent egy hosszú, kemény klasszikus menet után az agyhalott dumájával. Hát de a végére csak bírom az embert, szóval még így is belefér. Mondjuk ez a szereplő más, mint az előző részekben (szereplő reboot?), de most van karaktere legalább.

A cikkben leírt rész még az előtt játszódik, hogy elkezdődne, megnyílna a játék. Inkább csak a lehetőségek bemutatása egy "csőben". Amit írok, az nincsen benne a demóban, de komoly és kiforrt játék eddig ennek a trilógiának a záródarabja. Ennél jobbat, amit eddig láttam belőle, nem is várhattam és nem is kaphattam volna a címtől, mint ez az utolsó rész. Úgy mondom, hogy ezt a kört én már egyszer megjártam a régi Tomb 1-2-3-al élő egyenesben régen. Az akkori harmadik rész szerepléséhez képest ez egy bomba jó játék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...