TGA 2018: A God of War lett az év játéka

A nagy hírkavalkád végén emlékezzünk meg a nyertes videojátékokról is, hiszem mégiscsak egy díjátadóról van szó. Az év játéka a God of War lett, amely megelőzte a Red Dead Redemption 2-t is. A TGA nagy vesztese a Spider-Man.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#151
#149: A játékosok a múltkor a Golden Joysticks Awards-on a Fortnite-ra szavaztak.
Na szerintem az a nevetséges!!!
Sokkal jobb helyen van a cím egy RDR2 vagy GOW-nál!!!
#150
#135: Nincs is férfiasabb annàl, mikor valaki a videojàték előtt ülve sirdogàl...
#149
Nem értem Fata Morgana ostorozását, osztom a véleményét, miszerint a játékosok 1/3, 1/4-hez juthatott el a Gow, ennek adott hangot, bár több hsz-t nem láttam a modiknak hála. Most indítok egy Juhaplatformot, az azon megjelenő játékokat a platform 100%-a megveszi, vsz nyerek. Nem kell "zsűri".
Mi alapján állítják meg, hogy a JÁTÉKOSOKNAK mi tetszik ilyen osztályozásnál? Eszemfas*ommegáll...
#148
#144: Az, hogy rögtön év játékának lett kikiáltva, erős túlzás ez tény.

Igen ebben is van igazság,de ha reálisan nézzük a jövő évet,csak juniusig,szerintem egyik sem szorongatná meg.
Az év vége meg fifa cod bf far cry assassins féle játékokból szokott állni stbb..
#146
#138: Na a Spider-mant meg szerintem inkább hagyjuk. Egyszer 2 hétig parkoltattam, utána meg 1 hónapot újra, mire sikerült befejeznem, olyannyira a hányinger kerülgetett már a másodlagos teendőktől. Nem rossz játék, de a harcrendszere rendkívül bugyuta, amiben azért egy Arkham széria/2 szintet vártam volna kb, de még annyit sem hozott... Messze nem évjátéka jelölt az én szememben, és a sztori sem volt olyan hú de fasza, na de ez az én véleményem. A digital deluxe kiadást vettem meg ami tartalmazza a season passt, de, hogy érzékeltessem, meg se fordult a fejemben elindítani a játékot mióta az alapjátékot befejeztem, pedig 2 dlc már kint volt mire a végére értem...
#145
#143: Ezt meg embere válogatja. Sztem az összes dicséretet megérdemelte, amit kapott.
#144
#142: A sztorija a hangulata és a két főszereplő közötti kapcsolat, ami könyveket megszégyenítő módon lett felépítve és végigvezetve. Én eddig még nem csalódtam a Naughty Dogban, így a folytatás kapcsán se izgulok egy picit sem (ez a CD Project Red kapcsán is áll). Az, hogy rögtön év játékának lett kikiáltva, erős túlzás ez tény. De az is, hogy a Cyberpunk 2077 bealázná, ha egy azon évben jelennének meg.
#141
#140: Nem kell Sony fanboynak lenni ahhoz, hogy az ember lássa, a The Last of Us Part II-őt semmi nem fogja bealázni meg lemosni. ;-) Ha egy azon évben jelenik meg a két játék (bár sztem a Cyberpunk 2077-re még legalább 2-3 évet várni kell, míg a The Last of Us Part II-re kevesebbet) se lesz alázás egyik részről sem. Max szoros verseny, ahogy idén is. Ahol ugye szintén nem alázta le a God of War-t az RDR2, pedig szinte mindenki ezt jósolta. ;-)
#139
Mindenki tegye a kis képzeletbeli vitrinjébe az év játékát és élvezze.
Kár ilyeneken vitatkozni és összeveszni.
Egyiknek ez jó a másiknak pedig az.
#138
#137: Na igen.Az ízlések és pofonok.Nekem egy spiderman kaliberű játék nem nevezhető játéknak és ha ingyen adnák is kivágnám a kukába.Evvan.
#137
Kicsit olyan az érzésem mintha a Sony megtalálta volna a "jó játék" receptjét. Súlyra megvan aminek meg kell lennie plusz egy csipetnyi érzelem némi kemény befejezéssel, mert akkor jó hangulattal hagyjuk el a konzolt a kijátszás után.

Számomra legyen élvezetes a játékmenet és akkor lesz kedvem végignézni a sztorit. A Red Deadnél ez hellyel közzel megvolt a Spider-mannél pedig teljes mértékben. A GOW-nál már a hajamat téptem, mert a sztorira kíváncsi voltam, de az út amit a controllerrel kellett kijárni az nagyon lapos volt és ahogy észrevettem pont ezért beszélgetnek egymással mindig a karakterek, mert különben még laposabb lett volna. De mindegy, nem akarok itt újra vitákat indítani, ízlések és pofonok :)
#136
#128: Én értem mire gondolsz, viszont egy játékot nem csak így lehet nézni. Hogy mennyire játék, nekem pl. a kedvenceim között van az Abzu, Life is Strange, Old Man's Journey... stb. Játékmenetileg lehet, hogy nem raktak le sokat az asztalra, de nagyon nagy hatással voltak rám, és ez mindenképp értékelendő.
#135
#134: Nem hát, sőt. :-D Rám nagyon nagy hatással tudnak lenni ilyen téren is a játékok, néha jobban is, mint egy film vagy sorozat. :-) Ezért is imádok játszani. Hihetetlen érzelmeket képesek kiváltani az emberből olyat, amit tényleg nehezen tudunk csak előzetesen elképzelni. :-)
#134
#132: Úgy tűnik nagyon különbőzen látjuk ezt de nem baj, ez így jó :D Engem sajnos nem tudott különösen megfogni, pedig nagy rajongója vagyok a sorozatnak.
#133
#128: Mivel ütni kell és verni benne ha nem kinyírnak.
De sokkal többről szól ez és túlságosan is bugyutának írod le a játékot,mint ha másról nem is szólna.
Ennyi erővel én is mondhatnám hogy a RDR2-ben csak lovagolsz és még mindig csak mindig.....még mindig Ez nem unalmas????
#132
#129: Márpedig egy játéknál nem csak magát a játékmechanikát kell ám nézni, hanem azokat is, amiket te felsoroltál. Az összkép, az összhatás tekintetében ugyan is az érzelmeinkre tett hatás legalább olyan fontos (nekem pl. fontosabb is), mint maga a tényleges játékmenet és játékmechanika. A God of War-nak igen, sokkal egyszerűbb lett a mechanikája és a tényleges játékmenete. De mindemellett a két kezem nem elég hozzá, hogy megszámoljam, hány olyan momentuma volt, amitől leesett az állam, remegtem és felállt a szőr a hátamon egyszerre. Ezt az RDR2 nem, vagy csak nagyon ritkán tudta elérni nálam. Persze ettől még az is egy mestermű, egy játéktechnikai csoda...de az összképet tekintve - egyszerűbb játékmenet ide vagy oda - számomra Kratos sztorija sokkal nagyobb hatást tett. És én személy szerint ha év játékát választok, akkor nem a mechanikát teszem előtérbe, hanem az érzelmeket és ezeknek a rám gyakorolt hatását. És számomra ebben a God of War torony magasan az év legjobbja lett. Ez olyan, mint a grafika. Valaki azt nézni és az neki az elsődleges. Nálam az utolsó dolog, amit megnézek egy játékon, és ez igaz a mechanikára is. Kivéve, ha az olyan katasztrofális, hogy közel játszhatatlan lesz tőle a game. A God of War viszont nem jár ebben a cipőben (és egyébként az RDR2 se), így a szerényebb technikai mivolta ellenére is a legjobb lett nálam az idei évben. De ha tehetném, megosztott első helyet adnék, de azt meg nem szeretek, és emiatt győzött az érzelem.