Dusk - megjelent a vérbeli retro-FPS

  • Írta: szlav
  • 2018. december 12.
  • Videó
Link másolása
Doom, Blood, Heretic. Ezen a vonalon indul el a Dusk is. A 90-es évek látványvilágához hű, de játékmenetét tekintve modern és pörgős shooter végre megjelent, ehhez pedig kaptunk egy vadiúj kedvcsinálót is.

Démonok, kultisták, elhagyatott templomok romjai és jó sok vér. Minden adott egy olyan játékhoz, ami a 90-es évek legendás FPS játékait szeretné újra életre kelteni. A Dusk a zsáner igazi nagyjaitól vesz inspirációt: a Doom, a Heretic és még legalább egy tucat klasszikus shooter előtt hajt fejet. A háromdimenziós mozgás és a pörgős akció ugyan kifinomultabb a nagy öregeknél, de látványvilágát tekintve simán beillik közéjük. A 16 fős deathmatch pedig csak hab a tortán.

A Dusk kizárólag PC-re jelent meg, majdhogynem egy évnyi Early Access után végre végleges formájában is elérhető Steamen.

5.
5.
RebornSoul
Egyébként ez az év nagyon jó volt játékok terén, az egyedüli csalódást az okozta számomra, hogy gyakorlatilag egyetlen single-player FPS-t sem kaptunk. Jó, a Far Cry 5 ott volt, de az nagyon fantáziátlan, ötlettelen, sabolonos open-world tucatjáték lett, a BFV-ben meg a kampány kb. valami huszadrangú hordamód szinten volt.

Amit végigtoltam pár napja, az a Turok első része '97-ből, de enyhén szólva is elég középszerű volt, szóval csak remélni tudom, hogy ez a DUSK majd pótolja a bennem lévő űrt. :D
4.
4.
RebornSoul
Nem rossz, 1629 értékelés alapján 10/10-en áll Steamen. :D
3.
3.
Chrysh
Várom, hogy melyik graphic-peasant fog fintorogni a látvány miatt.
2.
2.
br1Koo
Én tegnap előtt vettem meg és keményen quake feeling öntött el rögtön az elején. Tele van rejtett helyekkel, amiket megtalálva garantált a vigyor az arcon. Elképesztő gyors az irányítás, az ellenfelek is érdekesek. Az egyetlrn ami nem tetszik eddig az maga a helyszín, de ez az első fejezet sajátossága, a többi biztos ütni fog.
1.
1.
Matt8888
Na fene, van még jó nosztalgiás game
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...