Véget ért a Facebook és a ZeniMax pereskedése

  • Írta: fojesz
  • 2018. december 12.
  • Biznisz
Link másolása
Lezárult a Facebook és a ZeniMax pereskedése, ami az Oculus Rift, illetve John Carmack munkássága miatt kezdődött 2014-ben. A két cég peren kívül állapodott meg, de az egyezség részletei nem láttak napvilágot.

Peren kívül megállapodott a Facebook és a ZeniMax, és ezzel véget ért a két cég pereskedése. Habár az egyezség részletei nem ismertek, a ZeniMax elnök-vezérigazgatója, Robert Altman szerint "maximálisan elégedettek az eredménnyel". A Facebook képviselője úgy nyilatkozott, hogy "örülnek, hogy végre maguk mögött tudhatják mindezt, és tovább építhetik a VR jövőjét".

A ZeniMax még 2014-ben perelte be a Facebookot. Az ügy kiindulópontja szerint az akkor még náluk dolgozó John Carmack segített a Facebook tulajdonában lévő Oculus társalapítójának, Palmer Luckey-nak a Rift prototípusának elkészítésében, majd maga is az Oculushoz igazolt. A ZeniMax üzleti titkok ellopásával vádolta Carmackot és a Facebookot, és bár 2017 elején egy dallasi bíró igazat adott és 500 millió dollárt ítélt meg nekik, később megfelezték ezt az összeget, azóta pedig a fellebbezések miatt parkolt az ügy.

Érdekesség, hogy eközben Carmack is beperelte a ZeniMaxet, az az ügy októberben zárult le.

2.
2.
zozo76hun
#1: en PSVR-en nyomom, eszmeletlen jo! beszaratos, akkorak a szornyek benne mint en... :)
1.
1.
FekaFOB
Remek, akkor végre kaphatna a DOOM VFR Oculus támogatást.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...