Játékosai 80 százalékát elveszítette az Artifact

  • Írta: Shifty
  • 2018. december 13.
  • Hír
Link másolása
Hosszú éveket kellett várni arra, hogy a Valve ismét visszatérjen a játékfejlesztéshez, de úgy tűnik, a váratlan kitérő nem sikerült túl jól. Az alig három hete megjelent Artifact ugyanis máris elveszítette játékosai 80 százalékát.

December elején jelentettük, hogy annak ellenére nem volt zökkenőmentes az Artifact november végi rajtja, hogy a premiert követően több mint 60 ezren játszottak a játékkal, amivel messze az egyik legnépszerűbb cím volt a Steamen.

Azonban a mostani számadatokból már jól látszik, hogy a kezdeti lelkesedés teljesen alábbhagyott, így a Steam Charts mérése szerint legutóbb már alig több mint 11 ezren játszottak egyszerre a játékkal, ami nagyjából 80 százalékos esést jelent. Viszont az adatokat látva kijelenthető, a mélyrepülés nem állt meg, további játékosokat is veszíthet a következő időszakban a Hearthstone kihívója.

A probléma hátterében pedig valószínűleg nemcsak a korábban említett, kizsákmányoló mikrotranzakciós modell állhat, hanem az is, hogy egész egyszerűen nem sikerült úgy a játék, hogy arra a kezdetektől ráfüggjenek a játékosok, ráadásul a különböző streamerek sem igazán kaptak rá az Artifactra.

8.
8.
Ezert kar volt fejlesztesi idot pazarolni.
7.
7.
Ooorky
#3: Pedig láthatták, hogy a Gwent-et is kicsinálták az RNG lapok és a túlkomplikált ballanszolhatatlan rendszer...
6.
6.
xICEMANx
Ezekután mégegyszer nem fognak játékot fejleszteni az biztos :)))))
3.
3.
B-Shaggy
Annyira mást akartak, mint a többi kártyajáték. Sajnos amikor megláttam az első pár RNG lapot, már kicsit elment a kedvem, de miután olvastam róla, hogy nem terveznek sok RNG lapot, és a későbbiekben kiűznék az ilyesmiket a játékból, megörültem nagyon. Aztán csak jöttek az új lapok, és rengeteg volt az RNG köztük. Engem sajnos már ott elvesztettek, így is épphogy el tudtam köszönni a Hearthstonetól :D
2.
2.
Oresko
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...