Battlefield V - jönnek a mikrotranzakciók

Loot boxoktól, vagy fizetős DLC-pályáktól szerencsére nem kell tartanunk, de januárban mégis megérkeznek a Battlefield V első mikrotranzakciós apróságai. A prémium valutát kozmetikai különlegességekre költhetjük majd.

Január 18-án érkezik az a frissítés, amely megnyitja a Battlefield V első mikrotranzakciós lehetőségeit. Az EA és a DICE többször is leszögezte, hogy tartózkodnak majd a lootládáktól, valamint a játékosbázist felosztó térképcsomagoktól, így ezúttal a Battlefront 2 jelenlegi rendszeréhez hasonló megoldással találkozhatunk majd. Egy prémium valutát vásárolhatunk, melyet aztán a játékon belül különböző kozmetikai cuccokra költhetünk el. Nem különleges fegyverekről, vagy bármi előnyt nyújtó dolgokról van szó, csupán alternatív kinézettel különböztethetjük meg katonánkat és a fegyvereinket. 

Nem titok, hogy a Battlefield V nem úgy teljesített a kasszáknál, ahogyan azt az EA szerette volna, a dobozos változat például a dobogót sem érte el a briteknél a megjelenés hetében. Azóta persze egészen komoly leárazásokkal is találkozhattunk, több online felületen akár egy tízes környékén is megvásárolhatjuk a teljes játékot, ennél azonban nyilván több kell ahhoz, hogy anyagilag kifizetődő legyen a nagyszabású online shooter. Ki tudja, talán a még most is fejlesztés alatt álló battle royale-mód majd jobban felkelti a játékosok érdeklődését.

112 komment - szólj hozzá!