Jót tett a CS:GO-nak az ingyenesség

  • Írta: zoenn
  • 2019. január 4.
  • Biznisz
Link másolása
Miután december elején free-to-play modellre váltott a Counter-Strike: Global Offensive, több mint 20 millió egyedi felhasználót tudhat magáénak - kétszer annyit, mint az azt megelőző hónapban. Reméljük, kitart a lendülete!

Hosszú évek után december 7-én ingyenessé vált a Counter-Strike: Global Offensive, s ugyanazon a napon élesedett a shooter battle royale-módja, a Danger Zone is. Annak ellenére, hogy a veteránok nem fogadták kitörő örömmel a modellváltást, az egyik legjobb hónapján van túl a Valve alkotása. 

Az elmúlt hónapban több mint 20,5 millió egyedi felhasználót szólított meg a lövölde, kétszer annyit, mint az utolsó fizetős hónapban. A SteamCharts adatai alapján az átlagos játékosszám 395 ezer, de volt olyan nap decemberben, amikor egyszerre 746 ezren játszottak a CS:GO-val. Novemberben az átlag 310 ezer volt 546 ezres csúccsal.

Röviddel a free-to-playre váltás után egyetlen nap alatt 14 ezer negatív értékelés született a Steamen. Sok játékos nem csupán az újoncok áradata miatt fanyalgott, hanem azért is, mert a Valve nem honorálta őket, amiért anno pénzt adta ki a játékra. Ennek ellenére 7 ezer pozitív kritika is született, egy héttel a váltás után pedig inkább kedvezőek a vélemények.

Reméljük, hosszú távon is megmarad az érdeklődés a kompetitív shooterek nagy öregje iránt.

4.
4.
Juha
#1: Attól függ mit értesz balfasz alatt: a kezdő, és ezért sokszor bénázó játékosokat (mert valahol mindenkinek el kell kezdeni), vagy a vinnyogó, szándékosan élményrontó pistikéket, akik ha két körben meghalnak, a többit a saját csapatát hátráltatva duzzogásból szabotálja?
Engem inkább a leplezetlen csalás qrt fel ebben is.
3.
3.
Ooorky
#1: Előtte se volt jobb, vagy törökök üvöltöttek a fülembe, vagy ruszkik, hétvégente ehhez jöttek a magyar kisiskolások a vinnyogó hangjukkal.
2.
2.
sloth
#1: valszeg nem fogsz velük játszani, ha van prime státuszod
1.
1.
Anti4730
A nagy lofaszt tett jót! Annyi balfasz beszabadult a jatekba, hogy az hihetetlen!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...