Jót tett a CS:GO-nak az ingyenesség

Miután december elején free-to-play modellre váltott a Counter-Strike: Global Offensive, több mint 20 millió egyedi felhasználót tudhat magáénak - kétszer annyit, mint az azt megelőző hónapban. Reméljük, kitart a lendülete!

Hosszú évek után december 7-én ingyenessé vált a Counter-Strike: Global Offensive, s ugyanazon a napon élesedett a shooter battle royale-módja, a Danger Zone is. Annak ellenére, hogy a veteránok nem fogadták kitörő örömmel a modellváltást, az egyik legjobb hónapján van túl a Valve alkotása. 

Az elmúlt hónapban több mint 20,5 millió egyedi felhasználót szólított meg a lövölde, kétszer annyit, mint az utolsó fizetős hónapban. A SteamCharts adatai alapján az átlagos játékosszám 395 ezer, de volt olyan nap decemberben, amikor egyszerre 746 ezren játszottak a CS:GO-val. Novemberben az átlag 310 ezer volt 546 ezres csúccsal.

Röviddel a free-to-playre váltás után egyetlen nap alatt 14 ezer negatív értékelés született a Steamen. Sok játékos nem csupán az újoncok áradata miatt fanyalgott, hanem azért is, mert a Valve nem honorálta őket, amiért anno pénzt adta ki a játékra. Ennek ellenére 7 ezer pozitív kritika is született, egy héttel a váltás után pedig inkább kedvezőek a vélemények.

Reméljük, hosszú távon is megmarad az érdeklődés a kompetitív shooterek nagy öregje iránt.

4 komment - szólj hozzá!