Eric Wolpaw visszatért a Valve-hoz

Maga a stúdió fejese, Gabe Newell erősített meg, hogy a Half-Life 2 és a Portal társírója, Eric Wolpaw újra a Valve sorait erősíti. Az úriember még 2017 februárjában hagyta ott a céget, de két év után mégis visszatért.

Nem a legjobb időszaka volt a Valve-nak 2017 eleje, hiszen olyan kiváló írók hagyták ott a stúdiót, mint Marc Laidlaw, Jay Pinkerton és Eric Wolpaw. Pinkerton azonban még tavaly júliusban visszatért, és Wolpaw is követte az év végén.

Már egy ideje keringtek pletykák a szakember visszaigazolásáról a közösségi médiában, hiszen kiszivárgott egy megerősítő email Gabe Newelltől. A Shack News találata szerint az Artifact kártyajátékának stáblistájában is felbukkant Wolpaw neve - ez azt jelenti, hogy valamikor 2018 utolsó negyedévében tért vissza korábbi munkahelyére az író. A Polygon utolérte az úriembert, aki elárulta, hogy nem teljes állásban dolgozik a fejlesztőnél.

Ebből érdekes következtetéseket lehet leszűrni. Mivel sikerült két íróját is visszacsábítani, van rá esély, hogy egy komolyabb cím van készülőben a Valve-nál? Talán a Half-Life VR?

0 komment - szólj hozzá!