PlayStation 4 - közeledünk a 100 millióhoz

  • Írta: Shifty
  • 2019. január 8.
  • Biznisz
Link másolása
Erős karácsonyi szezont tudhat maga mögött a PlayStation 4. A Sony tájékoztatása szerint közel 5,6 millió PS4-et sikerült az ünnepek előtt és alatt eladniuk, aminek köszönhetően hamarosan átlépi majd a 100 milliós álomhatárt a konzol.

Bár a Nintendo Switch a bemutatkozása óta verhetetlennek tűnik, azért a hatodik éve a piacon lévő PlayStation 4-nek sincs oka a szomorkodásra. A Sony nemrég kiadott közleménye szerint nagyon erős karácsonyi szezont zárt a konzol, a vásárlók ugyanis közel 5,6 millió darabot raktak kosarukba, így a tavalyi év utolsó napjával bezárólag már 91,6 millió eladott egységnél jár a PlayStation 4.

Természetesen a gép eladásait a játékok pörgetik, így az is kiderült, hogy a tavaly novemberben bemutatott Spider-Man az év végére átlépte a 9 milliós eladási mutatót, miközben az ünnepi szezonban közel 51 millió PS4-játékot adtak el világszerte, ezzel pedig a konzol eddigi életciklusa alatt már 876 millió eladott játéknál tart a gép. A Sony azt is elárulta, hogy a tavalyi novemberi adatok szerint több mint 90 millió PlayStation Network-felhasználójuk van.

33.
33.
Ra1D3n
#32: Még 30-40 millió db-ot tuti eladnak a PS4-ből az életciklusa alatt, és ettől szerintem még többet is akár. Nem tudom, hogy a PS2 155milliója meglesz-e, de ez nem is lényeges, mert önmagában is szép az eddig elért eredmény is.

Off: Előző moderálásra szintén nem tudom mi szükség volt, sebaj...
29.
29.
Ra1D3n
#28: kimoderált üzenet
19.
19.
Yanez
Brutális számok, de nem véletlenül! Annyi remek játék áll egy gamer rendelkezésére, hogy időt is nehezen lehet találni rá. Az exekről nem is beszélve, mert azok megérdemelnének egy külön fejezetet! Ezekután a PS5 jövőjét sem kell félteni, mert a sikert receptje adott.
13.
13.
Batman
Nekem a PS4-gyel csak és kizárólag az a bajom, hogy a store nevetségesen lassú idehaza és most nem csak a letöltésről beszélek, mert az már régóta gyér. A játékok böngészése, felkeresése fájdalmasan lassú, időrabló és ha tehetem inkább a böngészős változatból vásárolok csak átküldöm utána a ps4-re, hogy szedje le. De érdekes, hogy USA accounttal érezhetően jobb az egész, de ott sem 100%
11.
11.
zoli12i
Nekem csak két problémám van a géppel. Egyik az, hogy játék közben a PSN menü lassú, második meg a totál felesleges lightbar.
De ezek csak apróságok és a menü gyorsasága 100% hogy fel lesz javítva a netxgenen. Store is teljesen rendben van.Szóval ezek tényleg csak kukacoskodások.
10.
10.
delphijos
#8: Én sem szeretnék konzolvitát, ráadásul elégedett One X felhasználó vagyok, de pont azt mondani hogy a box-nak EGYSZERŰBB a menüje.... Dicsérhettél volna AKÁRMI MÁST ( teljesítmény, kontroller, hűtés, stb.... ) A box-nak a többiekéhez képest pont hogy feleslegesen túlbonyolított UI-je van, és még X-en is képes megakadni. ( A store app szintén )
9.
9.
momant
Nem szeretnék konzol igazságot tenni , de ez az örökös károgás olyan gáz. Szerintem mindennel együtt a ps egy elég olcsó nagy kvalitású játékgép. A gamer PCkhez viszonyítva sokkal olcsóbb ( ha az éves online díjakatt is hozzávesszük , amihez jár egy csomó ingyen cucc, akkor sem hozza be a drága pck árát ) , nyilván vannak dolgok amikben gyengébb, de mindenki eldöntheti mit preferál. Alapból teljesen meg vagyok vele elégedve , a sony semmivel nem gázabb mint bármelyik másik gyártócég. Most mindenki fanyalogjon az alapján mit szeret, minek? Eldönti mindenki és kész. Olyan kb mint a wizzaires repülés , mindenki mocskolódik, de azért mindenki azzal utazik mert hát fele annyiba kerül mint bármely más.. Na, mindennek van ára, és ahoz , h ne maradjanak le a versenytársakhoz képest , meg kell hozniuk bizonyos döntéseket.
8.
8.
Anti4730
Jo a ps4 is, viszont szerintem az xboxnak egyszerubb, es gyorsabb a menuje. De persze ezek aprosagok.
7.
7.
Hunszi
Nekem semmi bajom ninch a Store-al, 20-25 MB-vel töltök, a lightbar tényleg teljesen felesleges, de azon minimálisan akadok fenn, amióta lehúzható a fényereje, a CPU meg...ne felejtsük el, hogy egy 3-400 dolláros masináról beszélünk, szóval azért csodát ne várjunk, így is erején felül teljesít.

Bele lehet kötni sok apró dologba, de egy biztos...a valaha volt legsikeresebb konzol. Tudom tudom...a PS2-öt számokban még nem érte utól (mondjuk hosszútávon csak idő kérdése kb.), de a PS2 idejében nem igen volt kihívó, így könnyen tudott teljesen egyeduralkodó lenni, nem volt ekkora vetélkedés, mint manapság, az XBOX "Classic" azért sok vizet nem zavart.
6.
6.
Back2U
Kedvenc konzolom eddig, leverve az X360-at!
1.
1.
KopyAti
Szép volt Sony, köszönjük, meg a sok remek játékot is, az exekről nem is beszélve!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...