Bemutatkozott az AMD Ryzen Gen 3 és a Radeon VII

A Las Vegas-i CES keretében rántotta le a leplet az AMD a harmadik generációs Ryzen-processzoráról, illetve a világ első 7 nanométeres videokártyájáról, a Radeon VII-ről. Mindkettőt kimondottan gamereknek szánják.

Az idei CES során lehullt a lepel az AMD legújabb asztali processzoráról, a harmadik generációs Ryzenről, amire 2019 közepéig még várnunk kell. A cég a "világ legfejlettebb hardvereszközeként" hivatkozik a CPU-ra, amely leginkább a szintén új Radeon VII-tel érzi jól magát.

A keynote során a Forza Horizon 4-gyel demózták a proci képességeit. 1080p-ben sima 100 fps-sel hasított a versenyjáték. A Cinebench multiprocesszoros tesztjében az új Ryzen még az Intel i9-9900K teljesítményét is felülmúlta valamelyest, mindezt úgy, hogy fogyasztása is kisebb.

Ami pedig az új videokártyát illeti, ez lesz a világ első 7 nanométeres GPU-ja. A Radeon VII technikai képességeit a Devil May Cry 5-tel demonstrálta a gyártó:

A játék 60 fps-el hasított 4K felbontásban, mg a Vega 64-hez képest a legtöbb játéknál 25 százalékos teljesítménynövekedést kapunk. A kártya 16 GB VRAM-mal rendelkezik, 1 TB/s sávszélesség mellett. A technikai részletekért olvasd el a HWSW idevágó cikkét!

A Radeon VII február 7-én kerül a boltokba 699 dolláros áron. Mellé csapják még a Resident Evil 2-t, a The Division 2-t és Devil May Cry 5-öt is.

52 komment - szólj hozzá!