Epic Store - változott a pénzvisszatérítés menete

  • Írta: Shifty
  • 2019. január 13.
  • Hír
Link másolása
A tavaly év végén beindított Epic Games Store egyelőre a Fortnite-hoz hasonló rohamléptékben fejlődik és bővül. Ezúttal két ponton változik majd a Steam konkurense.

A SteamSpyt is üzemeltető, de egyébként az Epic Games kiadói részlegén dolgozó Sergey Galyonkin a Twitteren jelentette be, hogy a tavaly év végén indult Epic Games Store két ponton változik.

A jelenleg főleg csak indie játékokat árusító online boltban hamarosan különböző valutákkal is fizethetünk, az Epic Games ugyanis 30 különböző régiót határozott meg, vagyis a jövőben a dollár helyett most már 130 ország különböző pénznemében is lehet majd fizetni. Ez a jövőben természetesen egyedi árképzést, de akár egyedi akciókat is lehetővé tesz.

A másik fontos hír a pénzvisszatérítés rendszerének átalakítása - ezek a változtatások már mindenki számára élnek. A koncepció gyakorlatilag ugyanaz, mint a Steamen, vagyis az előrendelés esetén a megjelenés napjától, míg más esetekben a vásárlás napjától számított 14 napon belül visszakérhetjük a pénzünket, feltéve, hogy nem játszottunk két óránál többet az adott játékkal. Galyonkin egyébként azt is beharangozta, hogy dolgoznak egy önkiszolgáló megoldáson, így a visszatérítés a jövőben még tovább fog egyszerűsödni. Addig marad a support.

14.
14.
pszihoapu
a fikazok korebol lathatoan sokan nem emlekeznek (vagy talan nem is tudjak) hogy es honnan indult a steam.
az epic iszonyat sebesseggel fogja szolgaltatasbol es feature-ok szempontjabol behozni es talan utolerni is a steamet, mert amig a steam "uttoroskodott" (tehat kitalaltak uj es hasznosnak itelt dolgokat amik aztan vagy bejottek es megtartottak, vagy elbuktak es kidobtak) nekik mar csak a jol mukodo peldat kell kovetniuk es jelenleg mindenuk megvan hozza.(penz, remek fejleszto brigad, nepszeruseg)

plane ha mindehez hozzavesszuk hogy az ubi, az origin, az ms micsoda tokeletlen sajat uzleti klienssel szerencsetlenkednek es milyen minimalis kinalattal (ugye mind csak a sajat jatekait arulja) aztan megis fenntartjak oket evek ota, hat en tuti nem temetnem egyelore az epicet.
13.
13.
delphijos
#12: Azért azt látni kell ( cég oldalról ) hogy egyszerűen az anyagilag hatalamas befektetés lenne plusz rengeteg idő ( bevétel nélkül ) ha csak "full extrás" állapotban indulna el egy ilyen szolgáltatás. Ha minden benne lenne, és emiatt még 1-2 évvel később indulnak , akkor is lenne aki a Steam-et favorizálná, garancia akkor se lenne, csak jóval nagyobb rizikó ( a rengeteg pluszban beleölt pénz miatt ) Ha beindul, és hozza a pénzt, majd fejlesztik. Amikor a FB elindult, a fél világ MySpace-en nyomult ( mi IWIW ) és elég fapados volt. De a múltkor már írtam pár példát ahol ugyanaz volt, hogy kb. mindenki értelmetlennek gondolta volna konkurenciát indítani az akkori "menő" ellen, és mégis bejött. Félreértés ne essék, én nem mondom hogy ez is bejön. És ha be is jön, nem feltétlen csak akkor lehet sikeres ha "elsöpri" a Steam-et. Azért sok minden van amiből nem csak egy létezhet.
12.
12.
#7: "Azért az sem várható el, hogy totál fullos, minden Steam-es lehetőség azonnal benne van".

De miért nem? Szerintem az sem korrekt egyáltalán, hogy a Steam megjelenési állapotához viszonyítsuk. Nem a 15 évvel ezelőtti rendszerrel akarnak versenybe szállni. Ott van az orruk előtt, tudják mi kell a népnek, így az alappilléreknek igen is ott kéne mind lennie.

Sőt, mindenki pontosan látja, mit tud a vezető platform, mi mégsem kapunk semelyik másik kiadótól sem hasonló funkciókat. Abszolút nem csak az Epic-re vonatkozik, akkor sem ha az ő felületük most a legfrissebb. Sajnos ezek többségéhez szükséges is a community, és bár senki nem várja el, hogy rögtön be is legyen népesítve egy új platform, de ha ezek a funkciók nincsenek jelen, akkor nem is lesz.

Maguktól fosztják meg az esélyt, hogy versenyképesek legyenek. Én legalábbis kétlem, hogy sokan lennének azok, akik kényszer helyett önszántukból használnák az elérhető alternatívákat.

Sokkal egyszerűbb magyarázat szerintem, hogy nem is akarnak a Steam-re hasonlítani, egyikük sem. Nekik nem kell sem közösség, sem pontozási rendszer, semmi, az csak rávilágítana a játékaik középszerűségére az új vásárlóknál. Persze ez nagyon nagy általánosítás, de az AAA felhozatalt nézve többnyire igaz. (Tisztelet a kivételnek.) Nekik csak egy felület kell, ami a sajátjuk, ahol maguk szabják a feltételeket és árazzák a játékaikat.
11.
11.
crytek
#9: A valve megeszi reggelire az epicet csak abból amit az userek adnak vesznek a picon... Nem is kell hozzá nekik semmi más kártyák, itemek eladása rengeteget termel.
+ a valve ha azt látni hogy elpártolnak a nagyok lazán tudják vágni a sarcot. Itemeket ugyis fognak adni venni és dölni fog a della.
Epic store meg olyan mint egy falusi kisbolt amit manci néni csinál és kb semmit nem kapsz benne, a valve meg a tesco amibe minden van..
9.
9.
mestermagyar
Amikor egy cégnek sok lesz a pénze, át kell gondolnia az életét. Kapitalista rendszerben az egyetlen konklúzió az, hogy hosszútávra kell tervezni és a lehető legjobban bebiztosítani magadat.

Az EPIC tudja hogy soha több pénzt és figyelmet semmi játékfiából nem fog keresni. Ezért minden erővel azon van hogy stabil pontot keressen.

Szimpla dömpingről van szó a legkülönfélébb módokon. A Valve nagyon könnyen megütheti a bokáját. Puszta tőkével akarnak részesedéshez jutni.
4.
4.
Ooorky
Aztaqrva :-D

Ezt lementem, ilyen szánalmas is csak egy 15 éves edgelord, akarom mondani maximum 3000 lehet :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...