Mad Box - újratervezte a Slightly Mad Studios

  • Írta: Shifty
  • 2019. január 13.
  • Hardver
Link másolása
A Project CARS-sorozatot is készítő Slightly Mad Studios az év elején jelentette be, hogy saját konzolt készít. A masina első látványtervei eléggé megosztották a rajongókat, így a csapat most előállt egy új változattal.

A stúdió igazgatója, Ian Bell az év elején jelentette be a Twitteren, hogy a Project CARS következő felvonása mellett valami egészen máson is dolgoznak, ez pedig nem más, mint a Mad Box névre keresztelt konzol.

A Mad Box a tervek szerint az eddigi legerősebb konzol lenne a piacon, vagyis 4K-felbontással és szemenkénti 90 fps-es VR-támogatással érkezne. Ennek megfelelően támogatja majd az Oculus Riftet és a HTC Vive headsetjeit, továbbá minden jelenlegi PC-s perifériát, így nem kell hozzá külön vásárolni egeret vagy billentyűzetet. Habár pontos hardveres információkat nem kaptunk róla, Bell szerint a vas vetekedik majd a 2021-es év high-end számítógépeivel.

A konzol első látványtervei egyébként nagyon megosztották a rajongókat, így a csapat nemrég úgy döntött, újragondolja a koncepciót. A végeredményt ismét a cég elnöke, Ian Bell osztotta meg a Twitteren.

40.
40.
crytek
#39: Ezt érte el a Star Citizen követik őket a heti hírekkel a semmire :)
39.
39.
Zisten
Napi hír lesz tőlük az új design, meg a tudás változás? :D :D :D
Két hét alatt lejáratják és komolytalanná teszik magukat az ilyenekkel. :D :D :D
Nem mint ha eddig komolyan vettem volna őket.
37.
37.
PapaYeti
Ez csak egy doboz... sött egy átgondolatlan doboz képe. Az előzző képen még annyi hűtés és légtér volt mint egy tuning PC-ben most hirtelen előállnak egy HTPC dobozzal ???

Egyébként meg nézhet ki így is
http://www.foldingcartonpackaging.com/wp-content/uploads/setup-boxes-business-cards1.jpg

nem ez a lényeg hanem hogy egy iylen képre mit tudna felrajzolni.

https://static1.gamespot.com/uploads/original/1547/15472454/2965323-xboxonevsps4.jpg
36.
36.
McDuff
Oszt hun a vízhűtés, meg a fél tucat ventilátor? Kaptunk helyette egy melegszendvics sütőt kijelzővel az elején...mekkorát pálfordultak pár nap alatt...ebből látszik hogy ezeknek fingjuk sincs, hogy mit akarnak, mit raknak bele, maga a hardver szerintem még elmélet szintjén sem létezik, a többiről nem is beszélve (játékok, forgalmazás, partnerek,stb.). Van egy név meg pár látvány terv hobbi szinten, ennyi. Sztem is csak reklám.
35.
35.
crytek
#34: Lehet a Cars 3 bejelentésre készülnek csak április 1-et megvárják ,és bejelentik csak hazudoztak :)
34.
34.
logic5
Nemsoká bejelentik majd, hogy TROLLOLLOOO csak vicc volt. Mert ugye ez az...
32.
32.
shatterhand
#30: Ps4 joyon van egy lámpa. Mi a legelső mozdulat? Levenni mimimalra a fényerőt mert meriti a joyt es felesleges. Tipikus felesleges dizajnelem.
30.
30.
Gaboo77
#28: Igazából az sem teljesen érthető, hogy minek kijelző az elejére? Ha játszom, tudok róla, hogy milyen játék fut. Minek azt látnom a konzol elején? Csak feleslegesen drágítja a vasat.
28.
28.
Gaboo77
Giccs! Egy komoly minimalista design-nal jobban járnának. De ha már így, akkor még kellene rá egy 1000W PMPO felirat!
27.
27.
shatterhand
De már csak logikusan belegondolva is: ps,xbox amin lehet spórol,hogy kijöjjön olcsón a gép. Fat ps3 csili vili volt, majd jött a mat slim. Külső dobozra,burokra totál felesleges rahedli pénzt költeni.
26.
26.
shatterhand
#20: Szerencse,hogy nem azt irta nem lehet legyártani.
Egyébként ismerős a szitu. Hozzánk is úgy jönnek megrendelők,hogy előveszik a tabletet, fényképét es mutatjak a vad dolgokat amiket lattak spektrumon csokicsodakat. Azt mikor arra kerul a sor,hogy beárazzuk lehervad a mosolyuk. Hát basszus a munkaidőt ki fogja kifizetni. Ki fog tökölni baszakodással amíg az egyszerübb dolgokból többszörös hasznunk van. Van létjogosultsága bármilyen kreativ dolognak. DE! Azt meg is jell akkor fizetni. Ne máson spóroljon azt verje magát milyen fa.a ötlete volt.
24.
24.
semetka
#19: Klassz ilyenről olvasni :)
22.
22.
godach
#19: Érdekes ilyenekről olvasni, amikhez az embereknek közük sincs. Köszi :D
21.
21.
Őrnagy
20.
20.
crytek
#19: Pedig ránézésre ez egy full egyszerű doboz itt ott döntve meg vannak bene vájatok... ha ez nem lehet legyártani akkor ott bajok vannak... google-t ajánlom képügyileg milyen műanyag cumok léteznek ez egy hígfolyós azokhoz képest.
19.
19.
Őrnagy
Ez még csak nem is terv, hanem csak LÁTVÁNYterv. Már maga a különleges külső is annyira medrágítaná a konzol gyártását, hogy nem tudna versenyezni a már piacon levő nagyokkal. Szerintem ez az egész kamu, csak reklámcélokat szolgáló álhír.
Én pont műanyagipri gyártószerszámok (fröccsöntő szerszámok) tervezésével és programozásával foglalkoztam kb 10 éven át, és 100X tapasztaltam ilyet:
Bejön egy megrendelő nagy büszkén egy szép modellel a pendriveján, és dicsekszik, ezt ő tervezte. Na, megnyitja a tervezőmérnök, nézi 5 percig, és azt mondja: ezt így nem lehet legyártani :)
-Miért? Jön a kérdés
-Mert amit itt maga lemodelezett, az egy fizikailag legyárthatatlan darab, mivel több "alámetszés" van benne, nem esik ki a szerszámból. Ha azt akarja, hogy így nézzen ki, kettő, vagy három darabból kell összeszerelni, ez azt jelenti, hogy 2-3 szerszámot kell készíteni hozzá, ez kétszeres, háromszoros költség. Vagy áttervezteti, olyannal, aki ért a szerszámtervezéshez is.
-Mekkora többletköltség ez?
-Csak maga az árajánlat több napos munka egy ilyen szerszámhoz. Képzeljen el egy 1 méteres élekkel rendelkező acélkockát, a belsejében több 100!!! mozgó alkatrésszel, 0.001 mm pontossággal legyártva. Csak az anyagköltség milliós nagyságrend.
Mosoly lehervad.
-Hát akkor majd más megcsinálja! mondja az úgynevezett megrendelő, és dühösen elmegy.
Soha többet nem látjuk, nem hallunk se róla, se a termékről, mert senki sem gyártja le neki.
És mi gyártottunk a Siemensnek, BMW-nek, Legonak. Láttam, ahogy kínai mérnökcsapat optikai mérőeszközökkel méri a kész termék hőtágulását, és csak azért gyártattak Magyarországon 1 szerszámot, mert a magyar dolgozó bére negyede-ötöde egy amerikainak, németnek, stb.
Tehát csak a külső alapján mondom, szerintem kamu. Nem tudnak érte annyi pénzt kérni, hogy megtérüljön.
Nem véletlen törekszik a Sony és a Microsoft is az egyszerű külsőre.
18.
18.
crytek
#17: Ez rettentő sokmindentől függ.
Konzolosoknak eddig is elég volt a 30 fps is...áhitoztak a 60-ért most lett, áhítoztak a 4k-ért van Szóval 2020-as konzolokon ez lesz a sláger. a 4k 60 fps. és ez annak tükrében hogy az exklúzivok hogy tudnak kinézne egy 'csutkára' kihajtott de gyengébb mint a csúcs pc gépeken ,ahol maga a teljes cucc olcsóbb mint pc-n 1 szaros VGA SE epic világbajnok..szerintem emiatt nem igen fog több konzol jönni egy genen belül...
Max a Ms féle dolgok hogy only digit tehát meghajtó nélküli, meghajtós stb..
17.
17.
godach
#15: Nem akarok ellenkezni, de élő példának ott a PS2. Akkor még igen is foglalkoztak azzal, hogy kihajtsák (már bocsánat) még a szart is a masinából.
Amikor még javában Soildereztünk meg Virtua Fighter valamint Mortal Kombat 4-eztünk a PC-n, akkor mutattam haveroknak mit tud a PS2 a Tekken 4.-el. És nem volt erősebb hardver sőt, fele annyiból ki lehetett hozni egy PS2-őt mint egy akkori "gamer" gépet, mégis a Tekken volt az egyik olyan játék, ami miatt csak csorgott a nyála a haveroknak. Gran Turismo 3 volt az autósok között, de minden kategóriából tudnék sorolni.

Viszont, itt is az lesz a gond, mint ami a mostani tendencia. Lusták lesznek a fejlesztők arra, hogy bizony kihajtsák a hardver adta lehetőségeket, inkább fejlesztenek azokra a konzolokra, amik bővítenek a minpség elérése érdekében.
Most volt Xone és X valamint PS4 és Pro. Vették mint a cukrot, szóval remélem senki nem gondolja, hogy a jövőben majd az lesz, hogy a fejlesztők kezdenek kompromisszumokat kötni. Inkább, egy generáció alatt lesz v1-2-3-4-5 konzol.
16.
16.
Josi21
Konzolok célhardverek, arra optimizált játékkal... Pc más tészta, van 1k különböző gpu, cpu. Oda nehezebb optimalizálni. ;)
15.
15.
shatterhand
#14: 4K oké, 60fps oké
4K/60fps az viszont már több dologtól függ. Nem mindegy ,hogy egy almát kell megjeleniteni vagy egy komplett almást emberekkel, robbanásokkal napfelkeltében, enyhe esőben.
14.
14.
crytek
#13: A konzolnak ez a nagy előnye minden bitet ki tudnak hajtani a "gyenge" vasból..és sok sok játék hasít 4kban pl xbox one x-en.
13.
13.
simon 555
Minek ígérnek olyant amit nem fognak tudni teljesíteni?
Még egy 2080 Ti sem képes mindent 4K60fps-el futtatni max beállításokon, akkor majd amit ebbe beletesznek biztos igen. Mert, hogy nem fognak egy 1200 eurós GPU-t belerakni az biztos.
12.
12.
hege
Én várom. Még bármi kisülhet belőle. Elég csak az előre megépített PC-re gondolni lásd az ASUS vagy Predator megoldásait. De ez a 4k 60 fps dumát el kellenne engedi, költséghatékonyan ugyanis nehéz megoldani, úgy hogy emberi áron adják. Ha még exkluzív címek is leszenek, akkor lehet létjogosultsága.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...