Jurassic World Evolution - túl a 2 millión

Jól muzsikált a Frontier Developments dinós parképítő játéka, de nem panaszkodhat a stúdió a többi fejlesztéseire sem. A Jurassic World Evolution és a Planet Coaster is átlépték a kétmilliós eladott példányszámot.

Komoly mérföldköveket tudhatnak maguk mögött a Frontier Developments játékai. A tavaly nyáron piacra dobott Jurassic World Evolution máris 2 millió eladott példánnyal büszkélkedhet, ezzel utolérve a stúdió korábbi parképítős címét, a Planet Coastert - utóbbi szintén nemrégiben lépte át a második millió küszöbét. Nyilvánvaló, hogy a Frontier ezekkel a címekkel megtalálta azt a piaci rést, ahol csak ritkán tűnik fel egy-egy komolyabb vetélytárs.

Hasonló mondható el az Elite: Dangerousről is. Az űrhajós szimulátorok trónján már több mint négy éve ülő játékot legfeljebb a látszólag soha el nem készülő Star Citizen szorongathatná meg. A hatalmas nyílt galaxist szimuláló cím így azonban békésen elsuhant a 3 milliós eladások mérföldköve mellett.

"Rendkívül örülünk a Jurassic World Evolution sikereinek, amely a stúdiónk eddigi legsikeresebb megjelenését produkálta. Az Elite: Dangerous és a Planet Coaster továbbra is remekül teljesítenek, ezzel pedig kifizetődőnek látszik az a stratégiánk, miszerint a megjelenés után is hosszú ideig támogatjuk és fejlesztjük a játékainkat. Már alig várjuk, hogy több információt is megoszthassunk a negyedik játékunkról, valamint a már meglévő címeinkről" - írta a Frontier vezérigazgatója, David Braben.

3 komment - szólj hozzá!