Brit toplista: jól rajtolt az Ace Combat 7

A repülőgépes franchise 1995-ös debütálása óta az egyik legjobb megjelenésén van túl, de úgy látszik, még ez sem volt elég, hogy letaszítsa a trónról a New Super Mario Bros. U Deluxe-kiadását.

Az elmúlt hét viszonylag csendesre sikerült, a legnagyobb durranás egyértelműen az Ace Combat 7: Skies Unknown volt, melynek megjelenésére a Bandai Namco igencsak felkészítette a piacot a hetente - némely esetben már naponta - érkező újabb és újabb trailerekkel, ráadásul a 2014-es Ace Combat: Infinity óta nem hemzsegtek konzolokon a repülőgépes alkotások, így nem csoda, hogy a rajt remekül sikerült. Érdekesség, hogy a platformok megoszlását tekintve a játék összes eladásának a 76 százalékát a PlayStation 4-es kiadás tette ki, melyben az xboxos verzióval szemben egy VR-mód is helyet kapott.

Ám a játék így sem volt képes arra, hogy megkérdőjelezze a New Super Mario Bros. U Deluxe dominanciáját, a Nintendo alkotása továbbra is magabiztosan uralta a lista tetejét. A FIFA 19 a korábbi második helyéhez képest visszaesett az ötödik pozícióba, míg a Red Dead Redemption 2 maradt a harmadik, a Call of Duty: Black Ops 4 pedig a negyedik helyen. Némi erősödést mutatott még a Spyro Reignited Trilogy, mely a 13. helyről betornázta magát a top 10-es lista utolsó fokára.

Ami a jövő hetet illeti, várhatóan komoly harc lesz az első helyért, hiszen január 25-én érkezik az új köntösbe ültetett Resident Evil 2, melynek előszelét már most is érezni lehet; a széria legutóbbi tagja, vagyis a Resident Evil 7 ismét felbukkant a kibővített toplistán, ezúttal a 28. helyen.

 1. New Super Mario Bros. U Deluxe
 2. Ace Combat 7: Skies Unknown
 3. Red Dead Redemption 2
 4. Call of Duty: Black Ops 4
 5. FIFA 19
 6. Super Smash Bros. Ultimate
 7. Mario Kart 8 Deluxe
 8. Grand Theft Auto v
 9. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
 10. Spyro Reignited Trilogy
 11. Pokemon: Let's Go, Pikachu!
 12. Marvel's Spider-Man
 13. Super Mario Party
 14. Fortnite: Deep Freeze Bundle
 15. Assassin's Creed: Odyssey
 16. Fforza Horizon 4
 17. Super Mario Odyssey
 18. Battlefield V
 19. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
 20. WWE 2K19
3 komment - szólj hozzá!