Brit toplista: jól rajtolt az Ace Combat 7

  • Írta: sirdani
  • 2019. január 21.
  • Toplista
Link másolása
A repülőgépes franchise 1995-ös debütálása óta az egyik legjobb megjelenésén van túl, de úgy látszik, még ez sem volt elég, hogy letaszítsa a trónról a New Super Mario Bros. U Deluxe-kiadását.

Az elmúlt hét viszonylag csendesre sikerült, a legnagyobb durranás egyértelműen az Ace Combat 7: Skies Unknown volt, melynek megjelenésére a Bandai Namco igencsak felkészítette a piacot a hetente - némely esetben már naponta - érkező újabb és újabb trailerekkel, ráadásul a 2014-es Ace Combat: Infinity óta nem hemzsegtek konzolokon a repülőgépes alkotások, így nem csoda, hogy a rajt remekül sikerült. Érdekesség, hogy a platformok megoszlását tekintve a játék összes eladásának a 76 százalékát a PlayStation 4-es kiadás tette ki, melyben az xboxos verzióval szemben egy VR-mód is helyet kapott.

Ám a játék így sem volt képes arra, hogy megkérdőjelezze a New Super Mario Bros. U Deluxe dominanciáját, a Nintendo alkotása továbbra is magabiztosan uralta a lista tetejét. A FIFA 19 a korábbi második helyéhez képest visszaesett az ötödik pozícióba, míg a Red Dead Redemption 2 maradt a harmadik, a Call of Duty: Black Ops 4 pedig a negyedik helyen. Némi erősödést mutatott még a Spyro Reignited Trilogy, mely a 13. helyről betornázta magát a top 10-es lista utolsó fokára.

Ami a jövő hetet illeti, várhatóan komoly harc lesz az első helyért, hiszen január 25-én érkezik az új köntösbe ültetett Resident Evil 2, melynek előszelét már most is érezni lehet; a széria legutóbbi tagja, vagyis a Resident Evil 7 ismét felbukkant a kibővített toplistán, ezúttal a 28. helyen.

  1. New Super Mario Bros. U Deluxe
  2. Ace Combat 7: Skies Unknown
  3. Red Dead Redemption 2
  4. Call of Duty: Black Ops 4
  5. FIFA 19
  6. Super Smash Bros. Ultimate
  7. Mario Kart 8 Deluxe
  8. Grand Theft Auto v
  9. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
  10. Spyro Reignited Trilogy
  11. Pokemon: Let's Go, Pikachu!
  12. Marvel's Spider-Man
  13. Super Mario Party
  14. Fortnite: Deep Freeze Bundle
  15. Assassin's Creed: Odyssey
  16. Fforza Horizon 4
  17. Super Mario Odyssey
  18. Battlefield V
  19. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  20. WWE 2K19
3.
3.
Back2U
#1: Valószínűleg közel van az X1-hez, de a PS4-tol kábé félúton lehet, ha a számokat nézzük.
2.
2.
zimonyini
#1: Ugyanezt vettem eszre en is, a Nintendo baromi nagyot megy a switchcsel. Es a masodik resze a mondandodnak is helytallo: ps4en en kb csak digitalisat veszek, switchen ez alig merul fel viszont, mind dobozos.
1.
1.
Krekk
A 20-as listából 7 játék Nintendo ex. Nem rossz kis business ez a Switch és játékai a Nintendo-nak!
Azt persze azért szerintem illik megemlíteni, hogy a Switch-en érzésem szerint nagyobb arányban vásárolnak fizikai hordozón játékokat, mint a többi platformon, mivel így elkerülhető, hogy memóriakártyát kelljen venni (kíváncsi lennék egy digi vs fizikai arányra Switch-en, hogy miként viszonyul a PS4, X1-hez).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...