Nem lesz free-to-play a Fallout 76

A héten olyan pletykák ütötték fel a fejüket, miszerint a Fallout 76 ingyenes modellre vált. A rajongók ezt arra alapozták, hogy a játék dobozos példányai elfogytak az ausztrál boltokból. A Bethesda határozottan cáfol.

Minden azzal kezdődött, hogy az ausztrál játékosok észrevették, hogy hiába is keresik a Fallout 76 dobozos példányait a boltok polcain, azok sok esetben üresen kongnak.

Meg is indultak a spekulációk, sokan azt vizionálták, hogy a Bethesda nem is tervez utánpótlást, mivel a közeljövőben free-to-play modellre vált a játék. Szerintük ezzel a lépéssel a fejlesztő új életet lehelne a megcsappant létszámú szerverekbe.

Nos, úgy tűnik a hírek hamisak voltak, a Bethesda ugyanis reagált az egyik felhasználó panaszára, aki azzal fenyegetőzött, visszakéri a pénzt, ha az RPG ingyenessé válik. "Nincs semmi igazságalapja a pletykának" - olvasható a kiadó Twitter-bejegyzésében.

Eközben a készlethiánnyal küszködő kiskereskedő, az EB Games is nyilatkozott. Mint írja, a feltételezések "kategorikusan helytelenek" és továbbra is "aktív termékről" van szó, így vélhetően a közeljövőben érkezik utánpótlás a Fallout 76-ból.

11 komment - szólj hozzá!