Körökre osztott harcok a Pillars of Eternity 2-ben

Noha a Pillars of Eternity 2: Deadfire csatáit eddig is szüneteltethettük, sok hardcore RPG-s arc jobban örül egy igazi körökre osztott rendszernek. Az Obisidian a következő frissítéssel ezt a funkciót is élesíti.

Van, akinek még az is kevés, hogy a Pillars of Eternity 2: Deadfire harcait bármikor megállíthatjuk, hogy aztán kényelmesen parancsokat osztogassunk csapatunk tagjainak. Az RPG közelgő ingyenes frissítésében azonban igazi körökre osztott mód élesedik.

Igen, ez pont az, aminek látszik. A játékmenet drámaian megváltozik, még több taktikai lehetőség nyílik meg előttünk, illetve néhány olyan képesség és debuff is követhetővé válik, amelyek az alapjátékban csak a háttérben voltak jelen, s talán nem is figyeltünk rájuk.

Ezentúl tehát opcionálisan válaszható lesz a körökre osztott mód, a csatákban pedig a helyzettől függ majd, hogy melyik fél kezdeményez. Minden karakter a társaitól függetlenül cselekedik majd, minden egyes lépését manuálisan tervezhetjük meg.

A január 24-én érkező 4.1-es frissítés egyelőre bétafázisban fut, így visszajelzéseket küldhetünk az Obisidiannak. Sajnos mindenképp új játékot kell kezdeni az új módhoz.

2 komment - szólj hozzá!