Amerikai toplista: élen az új Super Smash Bros.

  • Írta: zoenn
  • 2019. január 23.
  • Biznisz
Link másolása
Megérkezett az amerikai játékpiac decemberére és egész évére vonatkozó NPD-jelentés. Habár éves szinten a Red Dead Redemption II lett a befutó, 2018 utolsó hónapját a Super Smash Bros. Ultimate vitte.

Az NPD Group legfrissebb jelentése nem csak az amerikai játékpiac decemberét veszi számba, hanem az egész éves teljesítményről is érdekes kimutatást ad. Az eladásokat tekintve a Red Dead Redemption II verhetetlen volt 2018-ban, de az utolsó hónapban a Super Smash Bros. Ultimate győzedelmeskedett, és úgy en bloc a Nintendo bitang jó esztendőn van túl.

A tavalyi évben 7,1 milliárd dolláros forgalmat csináltak a játékeladások a tengerentúlon, ami 7 százalékos növekedést jelent 2017-hez képest. A csúcs még 2012-ben volt 7,5 milliárddal. A második legjobb eladással büszkélkedő cím a Call of Duty: Black Ops 4 volt, és a dobogóra felfért még az NBA 2K19 is.

Lássuk a 2018-as évre vonatkozó toplistát! (a *-gal jelölt címeknél nem vették figyelembe a digitális eladásokat, míg a ^-nél a PC-s digitális számokat)

  1. Red Dead Redemption II
  2. Call of Duty: Black Ops 4^
  3. NBA 2K19
  4. Madden NFL 19^
  5. Super Smash Bros. Ultimate*
  6. Marvel's Spider-Man
  7. Far Cry 5
  8. God of War
  9. Monster Hunter World
  10. Assassin's Creed: Odyssey
  11. Grand Theft Auto V
  12. Mario Kart 8*
  13. FIFA 19^
  14. Battlefield V^
  15. Super Mario Odyssey*
  16. Call of Duty: WWII^
  17. Dragon Ball: FighterZ
  18. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*
  19. Super Mario Party*
  20. Pokemon: Lets Go, Pikachu!*

Ami pedig a decembert illeti, a Super Smash Bros. Ultimate a legjobb platform-exkluzív cím birtokosa lett, soha ennyien még nem vásároltak egyetlen gépre elérhető játékot. Az eddigi csúcstartó a Halo: Reach volt 2010-ben a premier hónapjában. Ugyanakkor a Nintendo bunyós címe még ennél is több pénzt hozott a konyhára, hiszen az NPD nem vette figyelembe a digitális eladásokat.

A második a Rockstar vadnyugati alkotása, a harmadik pedig az aktuális Call of Duty lett, bár ez utóbbi kicsit képlékeny adat, hiszen az elemzőcégnek nincsenek birtokában a digitális PC-s eladások számai.

A decemberi toplista:

  1. Super Smash Bros. Ultimate*
  2. Red Dead Redemption II
  3. Call of Duty: Black Ops 4^
  4. Battlefield V^
  5. NBA 2K19
  6. Mario Kart 8*
  7. Madden NFL 19^
  8. Super Mario Party*
  9. Pokemon: Lets Go, Pikachu!*
  10. Marvel's Spider-Man
  11. Assassin's Creed: Odyssey
  12. Pokemon: Lets Go, Eevee!*
  13. Super Mario Odyssey*
  14. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*
  15. Just Cause 4
  16. FIFA 19^
  17. Grand Theft Auto V
  18. Minecraft
  19. Spyro Reignited Trilogy^
  20. Fallout 76*

Rendkívül sikeres évet tudhat magáénak a Nintendo Switch is, amely az Egyesült Államokban jobban fogyott mint bármilyen más konzol az elmúlt három évben. A hardveres eladások 8 százalékkal növekedtek az elmúlt évhez képest, 5,1 milliárd dolláros forgalmat hozva.

Részben a Fortnite népszerűsége miatt, a kiegészítőkből (kontrollerek, fejhallgatók) is 33 százalékkal több fogyott, mint 2017-ben. A legkedveltebb kütyü a DualShock 4 Black, a Switch Pro Controller és az Xbox One S Wireless Controller volt.

2.
2.
tyber16
#1: Igen. Szerintem a valaha készült legjobb verekedős játék ami mellett a mortal kombat 11 és a jump force egy pisis kis gagyi vacaknak néz ki. Játszottam az összes mortal kombattal eddig, street fighterekkel, tekkennel, dragon ball fighterz, naruto ninja storm szériával de a super smash bros mindet nagyon csúnyán maga mögé utasította és szerintem egy jó ideig nem is előzi meg semmi.
1.
1.
Norbiii
Super Smash Bros. Ultimate decemberben jelent meg, és így is 5. lett az éves listán, megelőzve a Fifa 19-et, amely minden platformra elérhető, vagy éppen a jóval hamarabb megjelent God of Wart. Ez komoly!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...