Anthem - problémásan rajtolt el a PC-s demó

  • Írta: sirdani
  • 2019. január 27.
  • Hír
Link másolása
A pár napja elérhető VIP-demó esetében már az online csatlakozás sem ment hibátlanul, ám ha mégis sikerült elindítani a játékot, akkor sem lehetett maradéktalan az örömünk, PC-n rengeteg hiányossággal találkozhattunk.

A PC Gamer tesztelői szerint a játékban túlságosan erős a motion blur effekt, melyet ugyan a menüben ki tudunk kapcsolni, ám a helyzet ettől nem igazán javul, a gyorsabb mozgások során túlságosan is elmosódott képet kapunk. Ugyanígy a felbontás beállítása is zűrös; teljes képernyős futtatás esetében még gond nélkül állíthatjuk be a kívánt értéket, ám borderless módban már mindegy, hogy mire kattintunk, mindenképpen a monitorunk natív felbontását alkalmazza a játék.

A DSOGaming írói pedig elsősorban a silány optimalizációt emelik ki a legjelentősebb problémaként. A játék ugyanis a csúcstechnológiás RTX 2080 Ti videokártyával sem képes elérni zökkenőmentesen a 60fps-t 4K-s felbontás mellett még közepes grafikai beállításokon sem. A helyzet más konfigurációk esetében sem rózsás, 1440p esetében egy RTX 2080 alig képes magából 45fps-t kipréselni, míg a pár generációval korábbi csúcsot képviselő GTX 980Ti még full HD felbontáson is sokszor szenved a játék zökkenőmentes futtatásával. Ráadásul a DLSS a megjelenéshez képest csak jóval később érkezik, és a valós idejű sugárkövetés jelenléte sem garantált.

Mindezek fejében még az irányítás sem az igazi; az egérgyorsítás bugosra sikerült, így a célzás sokszor meglehetősen nehézkes, valamint a látószöget sem lehet személyre szabni, ami sok játékos számára elengedhetetlen a megfelelő élmény eléréséhez.

A BioWare munkatársai időközben reagáltak a panaszokra, és egy gyors patch mellett összegyűjtötték azokat a problémákat, melyek javításán jelenleg is dolgoznak. Így például az input lag teljes mértékben ki lesz küszöbölve a játék végleges verziójának megjelenésére, ahogyan a repülés nehézkes irányítását is át fogják dolgozni. Az irányítógombok személyre szabhatóságán is dolgoznak, illetve a játékhangok összecsúszásán, de a legfontosabb, hogy az optimalizációt illetően is komoly változásokat ígérnek.

Persze, hogy mindebből mi valósul majd meg a játék rajtjára, az február 22-én fog csak kiderülni.

31.
31.
Batman
#29: Van day-one patch is a világon.
28.
28.
Giga0509
Tény hogy baromi sokszor becrashelt/lefagyott a töltés stb. de ettől függetlenül nagyon szórakoztató.Nálam tuti vétel.
27.
27.
PiszkosFred
#3: Detto. A varosi reszt egyelore kihagynam en is, de gondolom a sztori miatt majd felertekelodik, amelyet a demobol kihagytak.

Division es Destiny 1-2 utan semmi extra nincs benne, csak a repkedes - de megis szorakoztatonak tunik egyelore. Nem gyozott meg a demo teljesen arrol, hogy kell ez nekem - foleg, hogy ott lesz marciusban a Div2, amit nagyon varok -, de nalam nagyon jol futott, stabilan, es leszamitva a loading screenes szarakodast (amelyet egy gyors alft4 es reconnect megoldott minden esetben) nem volt nagyobb gubanc. Nyilvan ez csak egy nagyon regi build, ki tudja mi lesz belole kesobb, mindenesetre elorendeltem, nem egy okor ara, ennyi kockazat belefer. A sztori erdekel, az akcio meg ha mas nem, hetvegi lovoldenek neha jo lesz. :)
26.
26.
MzperXD
XBOX X-en is megakad, van hogy be sem tölt, de alapvetően szép és játszható. Viszont engem nagyon nem fogott meg maga a játék.
Pedig vártam
25.
25.
Zarache
#22: Onnet nem hoztak at embert hanem a BioWare kis studioja ami eddig only dlc-t csinalt kapott egy eselyt (soot ez a studio meg nem is a nagyobb dlc darabokon dolgozott csak piciken). Minden mas eroforrast es Dice-os helpet is a motorhot a fo csapat kapott az Anthem melle (kozel egyszerre kezdtek el a ket gamet es Andromeda tenyleg nem sok helpet kapott ez miatt). Ezert is panaszkodott a Andromeda vezeto mert ok szinte nem kaptak semmit mig a fo csapat tobb csapat tamogatasat megkapta koztuk az einginehez is kaptak tamogatast.

Max3000 a hype az sohase jo, de azert azt se szabad elfeledni, hogy a mediumok foleg a magyarok sokszor nem pontos infokat hoztak le hanem a bulvar cikkeket hoztak at a tobbiektol amik szepen gerjesztettek a commenteket. Most is ugyan ez a helyzet es sok mas jateknal is mindig ez van.
24.
24.
Ooorky
Végre kint van Jimpression is róla (ha valaki nem tudná kicsoda nézzen rá a Patreon-jára ;-) ):

https://www.youtube.com/watch?v=aj01b_z3gnc
23.
23.
Max3000
#19: Részben kaptál választ,de amúgy nem értem tényleg,mi olyan érthetetlen volt a kommentben.Csak arra világítottam rá,hogy a hype nem mindig ad el játékot és dobtam egy példát.Ehhez szerintem nem kell diploma,hogy értse az ember.
22.
22.
Ooorky
#19: Onnan csoportosítottak át embereket, mivel szarul haladt az Anthem fejlesztése, úgyhogy részben igaza van.
20.
20.
Macifasz
#9: Konzolon se jobb a helyzet, szóval ezért kár volt újra regelned seggeszki. ;-)
19.
19.
Zarache
#10: Amugy a Anthem BioWare studionak mond mar meg mikoze az ME Andromedahoz mert erdekelne, hogy ezek a sracok mit szurhattak el azon a jatekon :D
18.
18.
Huf93
#16: Ugy mondta mintha konzolokon tökéletesen futna :D tiszta bug es optimalizálatlan az egész demo pcn is konzolon :D
16.
16.
logic5
#9: Még ez a duma :D :D :D Bearanyoztad a napom, köszi :D
15.
15.
GAMEROD
3 hónap után elszáll a hype füstje, ugyanúgy mint a Divisioné.
9.
9.
Blöky
Ki gondolta volna! Ezért nem fejlesztek pc-t. És nem is fogok, pont ezek miatt.

A játék egyébként átlagos lett sajnos.
6.
6.
SLi
Ha ez is meghal 2 hónap után mint az összes többi ilyen próbálkozás végre valami másra fognak pénzt meg időt fordítani, ha meg valami csoda folytán életképes lesz, legalább kiderül mi is van ebben a stílusban.
4.
4.
Stranger
#2: Hiába, ilyenkor mindig csak a PC szar. Konzolon is szarul fut, keményen visszavették a grafikát. Kb. a Warframe-el vetekszik még X-en is:
https://www.youtube.com/watch?v=QfUc0iktzjY

Xbox S-en sokszor 20FPS alatt fut:
https://www.youtube.com/watch?v=x9eah-BI4AU

Van itt örök töltő képernyő, crash, lag, stb. Ahogy számítani lehetett rá, az E3-as videóból nem lett semmi, most sem sikerült next-gen játékot kreálni.
3.
3.
Batman
Nagyon élvezetes a játék. Én is sok órát belepakoltam, de már csak Strongholdot tudok menni. Egyedül a városban barangolós FPS nézet nem tetszik annyira, de még azon is fognak változtatni. Ha foglalkoznak vele és szépen karbantartják, akkor nagyon megérheti az árát.
2.
2.
Az összes platformon komoly gondok vannak. A borzalmas lag legalább mára megszűnt.
1.
1.
Derivel
Bizakodó vagyok. Már a demóval is 9 órát játszottam eddig, és nagyon szórakoztató. A Day1 patch-el együtt ráadásul kb. 2,5 hónapnyi javítás és optimalizáció kerül be a demóhoz képest.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...