Új játékon és SpatialOS-devkiten dolgozik a Crytek

A Crysis-szériáért és a Hunt: Showdownért felelős Crytek a jelek szerint egy új AAA-címen dolgozik. A fejlesztést a SpatialOS nevezetű felhőalapú szimulációs platform segítségével végzik - ehhez pedig egy saját fejlesztői csomagot is összeállítanak.

Egy különös blogposzt jelent meg a CryEngine hivatalos oldalán, amely többek közt utalást tesz egy vadonatúj Crytek-játékra is. A bejegyzés a Crytek és az Improbable nevezetű vállalat kollaborációjáról árul el egyet, s mást. Megtudhatjuk azt is, hogy a stúdió az Improbable felhős platformját, a SpatialOS-t integrálva dolgozik az eddig meg nem nevezett AAA-címen. Mivel a SpatialOS elsősorban nagy multiplayer világok szimulálására készült, könnyen következtethetünk arra, hogy a Crytek játékánál is fontos szerepet játszik majd az online tér.

A két vállalat közreműködése azonban nem ér itt véget. A Crytek csapata ugyanis nem csak egyetlen projekt erejéig veszi kölcsön az Improbable által adott lehetőségeket, a fent említett posztban azt is elárulják, hogy egy teljes SpatialOS fejlesztői csomagot (devkitet) készítenek a CryEngine számára, ezzel megkönnyítve a jövőbeli közös fejlesztéseket.

5 komment - szólj hozzá!