Brit toplista: csúcson a Kingdom Hearts III

A Square Enix régóta várt alkotása mondhatni letarolta a piacot, és magabiztosan szerezte meg az első helyet a szigetország eladási listáján. Nem csoda, hiszen a franchise eddigi legsikeresebb rajtjáról beszélhetünk.

A Kingdom Hearts-széria történetében egyébként ez az első alkalom, hogy egy epizód felkerült a lista élére, ráadásul az Egyesült Királyságban most tudhatják maguk mögött a fejlesztők a legsikeresebb megjelenést is. A közvetlen elődnek számító, 14 éve PlayStation 2-re megjelent Kingdom Hearts II ugyan jóval népszerűbb volt, mint az azt követő spin-off epizódok, ám az új rész még így is képes volt megduplázni annak eladási adatait. Az eredményben egyébként 82 százalékot a PlayStation-felhasználók vásárlásai tettek ki, míg a maradék 18 százalék az Xbox One-nak köszönhető.

Ennek megfelelően a második helyet sikerült csak elérnie a Resident Evil 2 remake-jének, az eladásai az első heti forgalomhoz képest 67 százalékkal csökkentek. A toplista további szereplői közt nem történt semmilyen dráma fordulat; a Red Dead Redemption 2 egy helyet rontva még mindig közel van a listavezetőhöz, mint ahogyan a FIFA 19 és az ötödik pozícióba visszacsúszó Call of Duty: Black Ops 4 is. Ugyanígy még mindig jól szerepelnek a Nintendo-exkluzív címek, legyen szó akár a hatodik New Super Mario Bros. U-ról, vagy a nyolcadikként becsusszanó Super Smash Bros. Ultimate-ről.

Az igazán nagy izgalmak viszont a jövő hétre várhatóak: pár nap eltéréssel fog érkezni majd a Jump Force, a Civilization VI: Gathering Storm, a Crackdown 3, a Far Cry: New Dawn és a Metro Exodus is, szóval annyi már biztos, hogy idén tényleg ütős februárunk lesz.

  1. Kingdom Hearts III
  2. Resident Evil 2
  3. Red Dead Redemption 2
  4. FIFA 19
  5. Call of Duty: Black Ops 4
  6. New Super Mario Bros. U
  7. Mario Kart 8 Deluxe
  8. Super Smash Bros. Ultimate
  9. Grand Theft Auto V
  10. Spyro Reignited Trilogy
24 komment - szólj hozzá!