Metro Exodus - nem maradnak magukra a PC-sek

  • Írta: sirdani
  • 2019. február 4.
  • Hír
Link másolása
A Metro Exodus kiadója igyekezett megnyugtatni a kedélyeket. Megerősítették, hogy a franchise jövőjét illetően a PC-játékosok lesznek a középpontban, az átállás pedig az Epic platformjára szimplán stratégiai döntés volt a részükről.

Nagy port kavart, hogy a Metro Exodus PC-s verziója ideiglenesen szakít a Steammel, és csak olaj volt a tűzre, amikor a 4A Games egyik fejlesztője - bár lehet, csak a vita hevében - azt állította, hogy a Metro esetleges folytatása el fogja kerülni a PC-s közösséget, ha a játékosok továbbra is bojkottal élnek az Epic Games Store-exkluzivitás miatt. A kiadó azóta megjelent hivatalos állásfoglalása szerint azonban erről szó sincs.

A TwitLongeren olvasható közlemény alapján ugyanis a játék fejlesztéséért felelős 4A Games helyett a Koch Media és az általuk birtokolt Deep Silver kiadó döntése volt, hogy ideiglenesen kizárólag az Epic platformján legyen kapható a játék PC-s verziója. Éppen ezért kérik, hogy a fejlesztők helyett nekik címezzék a döntéssel kapcsolatos negatív véleményeket, hiszen a 4A Games munkatársai egyáltalán nem tudták befolyásolni a döntést. A Metro-franchise jövőjét illetően pedig megjegyzik, hogy szándékukban áll folytatni a szériát, melynek „szívében” a PC játékosok mindig ott lesznek.

A Metro Exodus február 15-én rajtol el PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on. A játékról készült legutóbbi összefoglaló videót az alábbi cikkünkben találhatjátok.

30.
30.
Ooorky
#27: Egy olyan lényről van szó aki szerint sétaszimulátor = interaktív videójáték...
29.
29.
zozo76hun
#19: De megvan a lehetoseg: ha nem tetszik hogy a jatekot nem a steam-tol kapod akkor nem veszed meg. Jatszol massal. Ha eleg sokan nem veszik meg akkor a kiado ket felekeppen donthet:

1. atviszi a steam-re
2. nem lesz tobb metro PC-re (meg lehet mas se)

Ennyi.
28.
28.
kamgecam
#27: Üldözési mániád van ember? A Metro Exodosrul beszélek! De érzékenyek vagytok ti xbox fanatikusok. Fel se hoztam a Ps-t!:) Azért köszi hogy emlékeztettél hogy majd azt tegyem. Kapsz tölem ezért egy bónusz hetet! :D
27.
27.
Mr.Dead
#20: Vicces hogy te magyarázol arról hogy hoyg kerül valahova konzol gyűlölet mikor egy random bloghoz is odatudod vinni a PS fanboy szöveget. Úgy látom bejött a klasszik egy heted mikor keresztes hadjáratot kell indítanod a Szent Sony érdekében
21.
21.
kamgecam
#14: Ez ami krva szomorú lenne! Őket sajnálom a legjobban mert látszik milyen keményen dolgoztak rajta.
20.
20.
kamgecam
#6: Ide a rozsdás bökőt hogy anyagi siker lesz a játék és pont ezek a fejlesztők érdemlik meg akik hugyért szarért éjt nappalá téve dolgoztak rajta, hogy aztán az önérzetes, sznob játékosok habzó szájjal nekik essenek, a kiadó döntése miatt. Hát a fejlesztő uriemberek helyében én is elküldeném az ilyeneket az anyj@k pics@jba! A ps huszárok és az xbot fanatikusok most hogy jönnek ide? Nem értem! Vagy csak a szokásos sony gyűlölet vagy úgy ánnblokk konzol gyűlölet miatt?
14.
14.
silkgoat
Na akkor nézzük csak. Szegény fejlesztők szemét a kiadó kiszúrja X összeggel. Azért ők örülnek, mert legalább fizetnek nekik. A kiadó viszont szeretne még több pénzt, mert hát ilyen egy kiadó. Munka helyett csak a dellát szeretné zsebre rakni (lásd a nagyokat EA, stb.). Ezért hoz egy döntést, hogy több maradjon a zsebében. Majd elválik, hogy több bevétele lesz e ebből a döntéséből, hiszen sokan nem fogják megvenni a játékot. A több marad a zsebben itt nem jelenti a több bevételt. Valahol van egy nagyon fura fejű döntéshozó, aki ezt nem tudja. :D
A másik, hogy ha ezt mégis tudja, akkor az EPIC nagyon-nagy pénzt csorgatott vissza valakinek, hogy ez mégis így legyen.
Egyben azért biztosak lehetünk. A jómunkásember programozók ebből a pénzből lóf@szt se fognak látni. :D
11.
11.
Back2U
És akkor mehet a 170 komment, amelyben szélmalomharcot vívnak a "legokosabb" kommentelők, hogy a sztímen kívül más platform ne is létezzen, és hogy így basszák meg úgy basszák meg, mintha ettől bármi is változna!

3..2..1
9.
9.
Ooorky
#7: Pedig fejlesztő írta azt a bizonyos fenyegetőző üzenetet.
Kiadó meg nem győz tűzoltani twitteren...
7.
7.
Juha
#6: Itt nem fejlesztői, hanem állítólag kiadói "fenyegetésről" van szó, azért az nem ugyanaz.
Tegyük fel gyártasz mondjuk tengervízzel működő autót, de azt a szerződött terjesztőd csak a szahara közepén hajlandó árulni, ha nem fogy, akkor a vevőkre fogja, hogy hülyék, és máshol továbbra sem árulja.
Ok, kissé túlzó példa, de ilyesmit látunk itt kicsiben. Én a fejlesztőket sajnálom, hogy egy "apró" affér miatt megint a csőd szélén találhatják magukat, pedig kemény munkának tűnik így előzetesek alapján.
Még az nem tiszta számomra, hogy ha a fejlesztő kiadón keresztül tolja be Steam/ubi/epic alá a játékot, akkor a kiadó köteles-e továbbadni a költségmegtakarítást a fejlesztőnek? Vagy legalább egy részét?
6.
6.
Na ja, amikor a besértődött fejlesztő fenyegetőzik, hogy akkor nem lesz PC-s változat az ugyan olyan, mint amikor a 9 éves PS huszár hisztériázik a fórumon a hülyeségével, vagy a MS ellen. Ugyan az a szint, a fejlesztő hapsikám meg szépen ugyan olyan arrogáns, mint a föld. De mintha nem ők akarnák a cuccot eladni és nem én akarnám megvenni. Mit fenyegetőzik, hülye ez? Majd az emberek bedimbulnak aztán soha nem veszik meg, még később Steam-re sem. Attól biztos több pénzük lesz.
2.
2.
mestermagyar
#1: Mármint a Metro Last Lightot
1.
1.
mestermagyar
A 4A Games szó szerint műanyag székeken, becsempészett konzolokkal és fizetés nélkül fejezte be a fejlesztést Ukrajnában. Nekik jár azért némi tisztelet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...