Xbox Live - Switchen és mobilon is

  • Írta: szlav
  • 2019. február 4.
  • Hír
Link másolása
Eddig csak az Xbox-konzolokon, illetve PC-n találkozhattunk az Xbox Live rendszerével, a Microsoft azonban a jövőben Nintendo Switchre és mobilkészülékekre is kiterjesztené az online platformját.

Érdekes tervekkel készül a Microsoft az idei Game Developers Conference-re, a redmondiak ugyanis egy elég beszédes nevű prezentációt terveznek: "Xbox Live: Growing & Engaging Your Gaming Community Across iOS, Android, Switch, Xbox, and PC" címen fut majd a bemutató, melyen részletesen is mesélnek majd arról, hogy miképp terjesztik ki az Xbox Live online rendszerét további platformokra is. PC-n nem újdonság mindez, hiszen aki a Microsoft Store-ban vásárolt játékaival játszik, az jó eséllyel jelenleg is az Xbox Appot, és az Xbox Live trófea- és barátrendszerét használja.

Az igazi meglepetést a Nintendo Switch, illetve az iOS- és Android-készülékek integrációja jelenti. A Microsoft egy kifejezetten erre a célra szabott szoftverfejlesztői készlettel készül a játékfejlesztők számára. Az új SDK segítségével a mobiljátékokkal, illetve a Nintendo konzoljával foglalkozó stúdiók minden eddiginél egyszerűbben köthetik össze az említett platformok játékosait az xboxos, illetve PC-s felhasználókkal. Ezzel amellett, hogy a Microsoft online ökoszisztémájában egyesítenék a játékosokat, megnyitná a lehetőséget az esetleges crossplay-funkciók előtt is.

1.
1.
McDuff
Ez jó lenne, mert ha idén év vége felé kukázom a 950-es Lumiámat akkor nem lesz számomra alternatíva, mármint Xbox Live-t tekintve. Persze jelenleg is létezik app android meg iOS platformokon, de azokon csak a statjaimat tudom megnézni,esetleg indítok egy partyt és ennyi. Az, hogy mivel játszok és kivel szeretnék a másik telomon, azt pont telibesz.rja.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...