Már meg is érkezett az Apex Legends

  • Írta: zoenn
  • 2019. február 5.
  • Bejelentés
Link másolása
Rögtön a tegnap esti leleplezés után elérhetővé vált a Titanfall fejlesztőinek legújabb játéka. A battle royale műfajában hódító Apex Legends free-to-play modellt használ, és rengeteget számít benne a csapatmunka.

A hétvégi pletykák igaznak bizonyultak, a Respawn Entertainment tényleg megveti a lábát a battle royale műfajában. Az esti livestreamben mutatkozott be a Titanfall univerzumában játszódó Apex Legends, amely alapból ingyenes az Originen, PlayStation 4-en és Xbox One-on, és már tölthető is!

A játék, bár alapvetően a PUBG és a Fortnite mechanikáját követi, számos ponton eltér tőlük. Először is teljesen csapatalapú anyagról van szó: húsz háromfős osztagot dobnak le a hatalmas térképen, fegyverek és tárgyak nélkül. Így első körben össze kell szednünk egy használható felszerelést ahhoz, hogy összecsapjunk másokkal, míg végül csak egyetlen hármas marad talpon.

A másik eltérés, hogy nem mindegy, milyen karaktert választunk a kör elején. Minden hősnek megvan a saját szerepe a csapatban, különböző speciális képességekkel rendelkeznek, melyek egy idő után feltöltődnek. Ezek kombinálhatóak mások skilljeivel, így többféle ütőképes stratégia is elképzelhető. A launchkor nyolc karakter érhető el, mindegyik kapott egy saját bemutatkozó videót az Apex Legends YouTube-csatornáján.

A pingrendszer is nagyon fontos. Egy külön gombbal pingelhetjük be a fontosabb helyszíneket, tárgyakat vagy ellenségeket, így azokat a társaink is látni fogják.

Természetesen a mikrotranzakciók sem hiányoznak a képletből. Prémium valutát vehetünk valódi pénzért is, ebből kozmetikai elemeket vásárolhatunk. Loot boxok is vannak, melyek Apex Pack néven futnak, de ezekhez a játékbeli teljesítményünk alapján is hozzájuthatunk. Első körben hat karakter érhető el, a másik kettőt prémium valutával nyithatjuk meg. A jövőbeli tartalmakkal sem lesz gond, 2019-ben négy Battle Passt terveznek a fejlesztők új karakterekkel, fegyverekkel, térképekkel és lootokkal.

Az Apex Legends iránt nagy volt az érdeklődés az éjjel, a stúdió fejese, Vince Zampella elhintette, hogy az első nyolc órában már egymillió játékos vetette rá magát a játékra. A Respawn egyelőre nem tervez Titanfall 3-at - teljes egészében az Apex Legendsre koncentrál a brigád. A Kotaku úgy tudja, egy időben fejlesztés alatt volt a shooter, nem tudni, hogy mennyit emeltek át belőle Zampelláék. Egy biztos, titánok és falon futás nincs az üdvöskében.

Nosza, töltse le mindenki az Apex Legendset, igazi minőségi cím lett az első tapasztalatok alapján!

Screenshotok:

18.
18.
simon 555
Valószínűleg az első BR játék amit ki fogok próbálni. Végre valami normálisnak tűnő BR játék, teljesen korrekt mikrotranzakciókkal. Azért remélem későbbiekben bővítik és nem csak BR lesz. Nem hiszem, hogy túl sok munkát igényelne egy TDM vagy Domination játékmód beépítése. Főleg ha hosszútávra terveznek vele, BR-nek kezd leáldozni. (Mielőtt jönnétek, hogy dehát millióan játszanak velük, arena shooterekkel és mobákkal is játszanak még rengetegen, új mégsem jön már belőlük, pedig egy időben mindenki azt csinált)
17.
17.
kamgecam
#15: Pedig a codnál és a bf1nél is sokkal jobb játék! Az Apex hozza egyébként a TF2 gameplay élményt csak titánok nélkül. Bár személy szerint nekem annyira nem is hiányoznak a titánok. Egy rendes deathmatch, conqest vagy domination viszont annál inkább a br mellett.
16.
16.
Magie
Ez egy újonnan induló Apex Legends Discord szerver kizárólag magyaroknak.
- Csapatkereső
- Hírek, Frissítések
- Stream megosztás
- Youtube megosztás

Csatlakozz hozzánk és találkozzunk online!
https://discord.gg/3Ee4spM
15.
15.
Mr.Dead
#10: Pont a Titanfallnál lehet morogni a kiadóra, mert a második rész azért lett bukó (és azért nem lesz egy ideig haramdik rész) mert úgy döntött az EA hogy az akkori Cod és BF mellett adja ki, olyan indokkal hogy más a játék és úgyis veszik majd. Látjuk mennyire jött be, két héttel a megjelenés után kb 10k-ért már kapható volt. (Egyébként én is várom, a TF2 életem legjobb multis játéka)
13.
13.
ollie92
#10: A BR lassan már lecsengőben van, emberek megunják és tovább állnak. Erre baszott rá CliffyB is, mikor felszállt az Arena Shooter vonatra az Óvervaccs sikereit látva. Spoiler alert ! Rá is baszott rendesen
12.
12.
pjoco
#10: Ha sikeres lesz akkor igen rengeteg pénz ütheti a markukat, de tényleg rengetegen bepróbálkoztak eddig és szinte mind bukó volt. Felsorolni is hosszú lenne. Kedvencem a Fear the Wolf amit folyamatosan fejlesztenek és most is jön ki egy nagyobb update csak éppenséggel steam adatok alapján 15 ember játszik rajta égen földön.
11.
11.
Batman
Meg most akkor mi van a fallen order sw játékkal? :/
10.
10.
Krekk
#6: Azt is szeretem, amikor azt hiszik, hogy egy kiadónak mindig az ő ízlésüket kell favorizálni. Nem lesz TF3 (még)? Nem, mert várhatóan jobb (gyanítom sokkal) megtérülést fog hozni az Apex Legends. Ennyi.

Ne a kiadókra morogjatok, hanem a "világra". Többen, többet költenek ilyen multis, br játékokra, érthető, hogy a cégek ezt az igényt igyekeznek kiszolgálni. Ha nem tetszik, csapj a kezére annak, aki ilyen játékokra költ. De vigyázz, hamar el fogsz fáradni a nagy csapkodásban:)

Egyébként ha belegondolunk, baromira megéri ilyen jellegű (és valamennyire legalább sikeres) játékot csinálni. A pénz a kozmetikából van, azt meg nem lehet crack-esen letölteni, nem lehet használtan megvenni stb. Míg a TF3-al mi lett volna? Egy része megveszi, a többi (khhmm tudjuk kik) letölti innen-onnan, a másik táborból többen használtan megveszik. Utóbbi kettőből nem nagyon látni pénzt.
9.
9.
MKRhun
Szerintem az egyik legjobb multis élmény. Könnyen azonosítható ellenfél, azonnali respawn, nem kell sokat kutyagolni a harchoz, titanok, es a vegen egy for ha buko vagy elmenekulhetsz.
7.
7.
MKRhun
Ps4 en hetfo reggel 8 kor 1760 ember. Attrition 14 sec alatt talalt meccset.
6.
6.
Batman
Sírtok itt a Titanfall 3-ért aztán amikor tavasszal akartam volna 1-2 menetet tolni vele, akkor nem tudtam mert senki nem játszik a második résszel. Na erről ennyit.
5.
5.
IcePyke
Azt kimaradt, hogy nem lesz 3. rész :/
4.
4.
ollie92
Hát ez Kúrva gagyi ! Az EA nem képes még csak értelmes döntéseket se hozni. Azt tudtátok, hogy NEM lesz TF3, mert ez miatt simán elkaszálták ? Titánok nélküli titanfall, egy vicc ! A következő Mario játék meg Péter lesz.
3.
3.
Gumiember
Emiatt a tucat Battle royal szar miatt nem jön a 3! Mert nincs elég ebből az 5 éveseknek való játékmódos viccből!
2.
2.
frankdelgado
Majd beleteszik a titánokat, azt igazi pénzért megveheted őket! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...