Apex Legends - megvan az elsőéves ütemterv

Tegnap este elrajtolt a hétvégén még csak pletykált Apex Legends, a Titanfall univerzumában játszódó battle royale-mellékszál. A Respawn Entertainment és az EA hosszútávra tervez a játékkal, így az elsőéves ütemterv is befutott.

Ahogy arról délelőtt beszámoltunk, tegnap hivatalosan is elrajtolt a Titanfall világában játszódó Apex Legends, ami lényegében egy battle royale-szabályrendszerre épülő mellékszál, falon rohangálás és titánok nélkül. A játékot az első óráiban közel egymillióan próbálták ki, ráadásul a visszajelzések eddig abszolút pozitívak, így nem kizárt, hogy végre egy új szereplő is tartósan megragad a Fortnite és a PlayerUnknown's Battlegrounds uralta mezőnyben.

Az Electronic Arts és a Respawn Entertainment tervei mindenesetre hosszú időre szólnak, így bemutatták az első évben várható újdonságokat. A tervek szerint négy szezont kapnak a játékosok idén, amelyek márciusban, júniusban, szeptemberben és decemberben rajtolnak majd el. Az első évadban kapunk egy Fortnite-hoz hasonló Battle Passt, míg a folytatásban főleg új fegyverek, játszható karakterek és lootok kapnak majd fontos szerepet.

A Battle Pass limitált ideig elérhető kozmetikai kiegészítőket fog tartalmazni, mindegyik nagyjából 100 különböző ajándékot rejt majd. A megszerzett dolgokat megtarthatjuk, ráadásul a bérlet exkluzív kozmetikai kiegészítőket és véletlenszerű Apex-csomagokat is tartalmazni fog, amelyek többek között Legends-külsőket rejtenek majd.

Emellett a csapat az Eurogamernek elárulta, hogy tervezik, hogy cross-play lehetőséget kapjon a játék, viszont fejlődésünk nem lesz átemelhető, így ha PC-ről például PS4-re váltunk, akkor mindent újra kell kezdenünk.

Az Apex Legends free-to-play modellt követ, a mikrotranzakciók során csak kozmetikai kiegészítőket vásárolhatunk. A játék PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra tölthető le.

6 komment - szólj hozzá!