Jön az új Titanfall, NFS és Plants vs. Zombies

Megérkezett az Electronic Arts legutóbbi pénzügyi negyedévét taglaló jelentés. A cég bevételei alulmúlták a várakozásokat, de a kiadó mégis bizakodva tekint a jövőbe, hiszen a nagy frencsájzok egytől-egyig új részt kapnak.

A 2019-es pénzügyi év harmadik negyedévében az EA 1,289 milliárd dolláros bevételt ért el, amely elmarad a várt 1,375 milliárd dollártól. A digitális eladásokból 908 millió dollár jött össze a december 31-én véget ért intervallumban, amely magasabb a tavalyi év hasonló időszakában elért 780 millióhoz képest. A kiadó üzemi nyeresége végül 262 millió dollár lett.

Maga a kiadó vezérigazgatója, Andrew Wilson is bevallotta, hogy nehéz negyedéven vannak túl, hiszen nem teljesítették az elvárásokat. A jövőben ezért igyekeznek a vállalat erősségeire fókuszálni.

A sikertelenség részben a Battlefield V csúszásának tudható be, amiből az említett időszakban 7,3 millió egység talált gazdára, ami szintén kevesebb a vártnál. Az EA szerint az is gond volt, hogy a single kampányra túl sok erőforrást fordítottak a multi (na meg a battle royale) helyett.

A FIFA 19 20 millió eladott kópiája is kevesebb, mint amennyi a FIFA 18-ból kelt el tavaly ilyenkor (úgy 3 millióval).

Ennek ellenére bizakodva néznek a jövőbe, hiszen bíznak az Apex Legends és az Anthem sikerében. Ősszel pedig új résszel bővül a Plants vs. Zombies és Need for Speed, valamint a sportjátékaik is. Az sem mellékes, hogy a Star Wars Jedi: Fallen Order is 2019 végén érkezik.

A Respawnnak tervei vannak a Titanfall-frencsájzzal is, amelynek az univerzumon kívül nem sok köze lesz az Apex Legendshez, nem is lesz ingyenes, viszont csavar egyet az eddig ismert formulán. Kíváncsian várjuk!

27 komment - szólj hozzá!