HWSW: Félmillióba kerül az Asus legújabb alaplapja

  • Írta: zoenn
  • 2019. február 6.
  • Hardver
Link másolása
Legújabb alaplapjának egyedülálló paramétereihez csillagászati árcédulát szabott az Asus. A csúcskategória legtetejét célzó ROG Dominus Extreme modellért potom félmillió forintot kell fizetnie a fanatikus vásárlónak - írja a HWSW.

Az összeg azonban szinte eltörpül az alaplap működtetéséhez szükséges processzoréhoz képest, a huszonnyolc magos Xeon W-3175X-ért ugyanis nagyjából bruttó 3100 eurót, átszámítva majd 1 millió forintot kér az Intel. Az Asus termékének elképesztő ára többek között annak felszereltségéből és képességeiből adódik, na meg a termék ritkaságából. A ROG Dominus Extreme akár 192 gigabájt memóriát is képes kezelni, miközben a processzor disszipációját akár 1000 (!) wattig is képes lehet kiszolgálni.


Utóbbi potenciálra extrém mértékű túlhajtás esetén lehet szükség. Az alaplap által támogatott egyetlen processzor gyári alapbeállítások mellett 255 wattos disszipációig mehet el, mely értéket már egy szerényebb tuninggal is könnyen meg lehet duplázni. Bár az érték szinte bármilyen mércével mérve rendkívül magas, extrém mértékű túlhajtással már akár az 1000 watt is kevés lehet. Az Intel a tavalyi Computexen 5 GHz-ra húzta fel a Xeon W-3175X-t, és bár nem közölték a rendszer fogyasztását, a demonstrációhoz használt hideg vizes hűtőrendszer 1700 wattig kezelte a disszipációt.

Kíváncsi vagy a részletesebb specifikációkra? Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

15.
15.
GAMEROD
Röhej amúgy, hogy akkor jönnek ilyen árakkal, amikor még olcsón se fejlesztene az ember, mert nincs miért. Ehhez képest úgy áraznak mintha valami forradalmi generációváltás ment volna végbe. Azért nyugaton se hülyék, tisztelet a kivételnek.
14.
14.
Back2U
13.
13.
Ooorky
#12: Louis Rossman jobb szerintem, de az is átmegy lassan vlog-ba.
12.
12.
Back2U
#11: Az elején jó volt, a mostani nem annyira szimpi nekem se. Azért járok vissza mert a régi tartalmakat nézem.
11.
11.
Ooorky
#10: Néztem egy ideig, de ritka clickbait szennyet tol.
10.
10.
Back2U
Na majd Linus ezt is megveszi, mert LTT.
9.
9.
princeps27
Gyenge próbálkozás egy olyan kategóriában, ahol egyenlőre vesztésre áll az Intel.
8.
8.
Ooorky
#7: Szerveralaplap amit felcsicsázva megpróbálnak elsózni "elit gamer" cuccként. Ennyi.
7.
7.
dvs00
ROG termék, vagyis egy gamer alaplap amihez XEON processzor szükséges, ami pedig professzionális munkára, renderelésre szán az Intel. Akkor ez az ellentmondás hogy a faszomba oldható fel tulajdonképpen? Az elkövetkező 15 évben egyetlen játék sincs ami alá ilyen processzor vagy 192 GB memória szükséges... Sima értelmetlen lehúzás ugyanúgy mint az RTX 2080 ti kártya ami alatt bekapcsolod a Ray tracinget, kőkemény 25 fps-t produkál a szett bazmeg. Nem baj ameddig van lószar lesz veréb is.
5.
5.
KőbányaKispest
Pláne, hogy még csak nem is látod egész évben...
4.
4.
Grabowsky30+
csgo biztos hasít rajta! :D :D
2.
2.
Ganzer
Na majd a konyhapénzből lecsípek egy kicsit és veszek kettőt a gyerekeknek. :)
1.
1.
logic5
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...