Összehasonlító videón a TAA és a DLSS

Az Nvidia RTX-kártyáinak bemutatása óta rendkívül felkapott téma lett a valós idejű sugárkövetés mellett a vadonatúj DLSS vonalsimítási eljárás, melyet a 3DMark legújabb tesztjében végre már akció közben is megfigyelhetünk.

Egészen pontosan a 3DMark Port Royal tesztben, mellyel kapcsolatban a készítők a mai napon egy új videót tettek közzé, amin az igencsak nagy népszerűségnek örvendő TAA vonalsimítást vetették össze a gépi tanuláson és mesterséges intelligencián alapuló DLSS technológiával.


Az eljárás lényege, hogy a vonalsimítási feladatokba a kártyák RT-magjai is képesek besegíteni, így jóval nagyobb teljesítmény elérésére lehetnek képesek közel azonos minőségű grafikai megjelenítés mellett. Az Nvidia pár nappal korábban bemutatott videóján ugyanezen a teszt során akár 50 százalékos gyorsulást is képesek voltak elérni egy RTX 2080 Ti kártyával 1440p-s felbontáson, ami meglehetősen impozáns eredmény, ráadásul a tesztelők szerint a DLSS segítségével a kép sokkalta részletgazdagabb és élesebb marad a TAA vonalsimításával szemben.   

21 komment - szólj hozzá!