James Cameron ad új lökést az Alien-sorozatnak?

  • Írta: Shifty
  • 2019. február 12.
  • Cooltúra
Link másolása
James Cameron is részt vett az Alita bemutatóján, ahol az IGN-nek lehetősége volt Robert Rodriguez mellett őt is megkérdezni pár dologról. Szó esett az évek alatt elkészült Alitáról, az új Terminátorról és természetesen az Alien-sorozatról is.

És igazából ez utóbbi az izgalmasabb, ugyanis miután a Ridley Scott-féle Alien: Covenant alaposan leszerepelt a kasszáknál, a Fox úgy döntött, parkolópályára teszi a franchise-t, így nemcsak a Scott miatt kukázott Neill Blomkamp-féle Alien 5 nem kapott zöld utat, de végül a Scott-féle Prometheus-irány sem folytatódott. Közben azonban megjelent a Disney, akik felvásárolták a 20th Century Foxot, ezzel pedig ismét lehetőség nyílt arra, hogy valamilyen formában újra visszatérhessenek majd a xenomorfok.

És könnyen lehet, hogy a megoldást épp a Terminátor-sorozatba új életet lehelő James Cameron szállítja majd, aki az Alita bemutatóján az IGN kérdésére elárulta, jelenleg is dolgozik azon, hogy legyen valami előrelépés Alien-ügyben. És az sem kizárt, hogy pont a Blomkamp-féle tervek valósulnak végül meg.

25.
25.
mjsilvester
Egy vérbeli Aliens filből sztem nem hiányoznak a xenomorfok remélem nem akarják az utolsó jaték irányába vinni a filmet.
24.
24.
Max3000
#20: Értem,hogy neked jobban tetszik az aliens,viszont az érvek,miszerint többet tett a frencsájzhoz,már eléggé ingatag lábon állnak.Az első a pénz.Már régen bebizonyosodott,hogy a film költségvetésének semmi köze a sikerhez.A másik a zseniális színészi játék.Ezt te sem gondoltad szerintem komolyan,hogy annyira összetett karakterek szerepelnek a filmben.A fegyverről nem is szólva...Egy szűk kocka gamer rétegen kívül senkit nem érdekel mivel lőnek.
21.
21.
Diabolis83
Nekem mind könyvben, mind filmen jobban bejött a második alien. Valahogy örök helyet szereztek a top3 odabaszós sztoriban.
De nagyon remélem, hogy az új színészek nem követik a mai "jön a tini és megmenti a világot" trendet...
20.
20.
ARTURUS22
Szerintem az aliens többet tett hozzá a franhisehoz mint az első, oké hogy lövelde ez tény. De már a ráköltött pénz a látvány, zseniális színészi játék a királynő a pulse rifle, és amellett megmaradt horrornak, föleg a rendezi változat.
19.
19.
Max3000
#18: Ennek a két kommentnek aztán tényleg sok értelme volt.
18.
18.
Ooorky
#16: Látszik, hogy lófaxt se tudsz :D
Mész megint ignore-ba, mert csak az időt pazarlom.
17.
17.
Ooorky
#15: Szokásos blablabla, hátha nem veszik észre, hogy csak körbe-körbe terelsz.

Eljárt fölötte az idő, de brutálisan. Amíg felépül a cselekmény az kiváló, megismered a szereplőket, kirobban a mellkasa, sötétben suhanó valami gyilkolja az embereket.... Aztán meglátod ahogy egy fickó bénán mozog a gumiruciban :D
16.
16.
Max3000
#13: Azokról meg tényleg ne is beszéljünk,akik az avp játékokon keresztül ismerték meg a filmeket.Egy ilyen nagy múltú frencsájz akkorra már több mint 20 éve létezett.Gondolom nem barlanglakókról akarsz beszélni akik kijöttek a lyukból és felbuktak egy pc-ben.....
15.
15.
Max3000
#13: A prometheus-nak bár vannak hibái,de távolról sem olyanok mint amit az egydimenziós Józsikák fújnak a neten,akik még a nyitójelenettel sem tudtak mit kezdeni.


Majd 10 év telt el az alien és az aliens között,természetes,hogy újabb korosztály találkozott a frencsájzal,így az aliens-ből nem egy 70-es évekbeli,hanem egy 80-as évekbeli űrhorror lett.Na bumm.

Nem tudom honnan veszed,hogy az aliens-re többen emlékeznek (és ne is szegény országunkból indulj ki mert röhögnöm kell)De a legnagyobb hatást az első rész hozta,ott ismerték meg az emberek az idegen-t,ráadásul sokkal nyomasztóbb formában,mint bármelyik részében.
14.
14.
Pipi67
Remélem nem jár úgy ez is mint Shane Black Predator filmje.Vagy mint elődje a Predators.Azt a két filmet is már jobban elqrni nem lehetett,nem ér egyik sem fél pipa bagót sem.Ahelyett hogy összeeresztették volna a két fenevadat akik méltó ellenfelek egymással szemben,Shane Black csinált egy fos filmet.Előbbi részeket nem 1x megnéztem már,de ezt csak 1x és elég is volt és mindörökre.Alien filmek sem voltak mind jók,az első rész a Hetedik utas egy unalmas semmi.Azután ahogy haladt,egyre jobb lett a 4-ik ig.Kiváncsi leszek most mire megy Cameron.
13.
13.
Ooorky
#12: Az előzőnél szabad kezet adtak neki és szállított egy nagy adag műtrágyát. Covenant-nál megkötötték a kezét, így összehozott egy igazit.

Akik akkor voltak fiatalok azok talán (kétlem), de Aliens nélkül egy 70-es évekbeli űrhorror lett volna oszt jól van.
Akár tetszik akár nem, sokkal több ember emlékszik a "szimpla lövöldés cucc"ra, azon egyszerű okból kifolyólag, mert sokkal többen leültek megnézni egyet, főleg a 80-as, 90-es években amikor még nem volt bűn a tesztoszteron jelenléte a szervezetben.
Azokról nem is beszélve akik az AvP játékokon keresztül ismerték meg a franchise-t.
12.
12.
Max3000
#11: Attól tartok átfogóbb dolgokról beszélek,nem filmbéli kellékekről.Eléggé változó igen,ki mennyire kap szabad kezet.Nos például Scott semennyire nem kapott az új alien filmnél.


"Cameron-nak az Aliens-t köszönhetjük, a filmet ami miatt ma az emberek 99%-a egyáltalán emlékszik az Alien-re"

Akik akkor voltak fiatalok azok mind egyöntetűen a Scott féle Alien-t fújják.Jogosan,mert a Cameron féle Aliens csak egy szimpla lövöldés cucc lett hozzá képest.
6.
6.
Aanash
Azért a Prometheus-nak nagyon is jó volt az ötlete és ha trilógiában gondolkodtak én elfogadom hogy sok kérdést nyitva hagyott.
Talán nem véletlenül.

Csak a Covenant-nál a sok rajongó alieneket akart és ugye mindig a pénz a cél.
És ez lett a veszte az egésznek.
Semmi egyedit és az mellett kitartani, csak a pénz pénz pénz.
5.
5.
ARTURUS22
#4: A prométusz a zseniálistól nagyon messze van szerintem egy szarrakás. Sablonos téma, kidolgozatlan történet egymásnak elellentmondó dolgok, és akkora baromságok, hogy az ember már már arra gondol, ezt direkt csinálják mert véletlenül ennyi szart nem lehet összehordani. Hálistennek ment a kukába a covenant meg egy szar film szar folytatása, de legalább enm kell a naoimi ripacs torz fejét nézni benne ez nagy elönye.
4.
4.
Jacktor
A Prometheus konkrétan zseniális. A Covenant pedig csak azért lesz hígfos, mert engedtek a "nézői" elvárásoknak. Óriási hiba volt.
2.
2.
Ooorky
Majd beleírják a Marvel univerzumba az Alien-eket, DC-nál már úgyis jártak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...