Idén nem lesz nagyobb Blizzard-megjelenés

Az Activision Blizzard is megtartotta negyedéves pénzügyi beszámolóját, ahol a kiadó CFO-ja, Dennis Durkin megerősítette, hogy idén gyengébb teljesítményre számítanak a Blizzardtól, a stúdiónak ugyanis nem lesz nagyobb megjelenése.

Az Activision Blizzard illetékesei a tegnap tartott negyedéves pénzügyi beszámoló alkalmával megerősítették, hogy biztosan visszaesés várható majd a Blizzard tervezett bevételeiben, a stúdió ugyanis 2019-ben egyetlen nagyobb megjelenést sem tervez.

Mindez azt jelenti, hogy a World of Warcraft idén biztosan nem kap újabb kiegészítőt, de a rajongók által nagyon várt Diablo IV sem idén fog elkészülni. Az viszont ismét megerősítést nyert, hogy a tavalyi BlizzConon bemutatott mobilos Diablo: Immortal mellett további Diablo-projektek is készülőben vannak a csapatnál.

A kiadó pénzügyi igazgatója, Dennis Durkin emellett azt is elárulta, hogy a vállalat minden eddiginél több erőforrást biztosít a stúdió számára, így a Blizzardra jellemző lassú fejlesztés valószínűleg felgyorsul, azaz a tervezett megjelenések is sűrűbbek lesznek.

Az Activision bejelentése egyben azt is jelenti, hogy idén az Overwatch tartalmi kiegészítései mellett valószínűleg a Hearthstone frissítései, illetve a felújított Warcraft III, a Reforged, valamint a World of Warcraft Classic lesz az, ami lázban tarthatja a rajongókat.

11 komment - szólj hozzá!