Legalább 800 embert bocsát el az Activision

  • Írta: Shifty
  • 2019. február 13.
  • Gyászhír
Link másolása
Az Activision Blizzard is megtartotta aktuális negyedéves pénzügyi beszámolóját, ahol a számok mellett megerősítették a korábbi szóbeszédet, miszerint közel 800 munkatárstól válnak meg.

A napokban a Kotaku szellőztette meg, hogy az Activision Blizzard körül nincs minden rendben és a kiadó komoly létszám-leépítést tervez. Végül ez sajnos beigazolódott, a negyedéves pénzügyi beszámoló alkalmával ugyanis nemcsak az hangzott el, hogy rekordbevételt ért el a cég, de az is, hogy az elmúlt hónapok történései miatt kénytelen közel 800 embertől megválni.

Bobby Kotick bejelentése szerint egyelőre csak az amerikai részlegek lesznek érintettek, ott is azok, amelyek nem az elvárások szerint teljesítettek, továbbá a fejlesztéshez nem kapcsolódó, valamint adminisztrációs költségek csökkentése is a cél, így ezen a területen várható elsősorban a leépítés. Később J. Allen Brack, a Blizzard elnöke a Kotakunak elmondta, más régiókban is lehet majd felülvizsgálatra számítani. 

A kiadó nettó bevétele egyébként 2,38 milliárd dollár volt, amiből a digitális eladások elég komoly arányban vették ki a részüket, hiszen 1,79 milliárd dollárt hoztak a digitális csatornákon keresztül befolyt összegek. Ennek ellenére érdekes, hogy a kiadó nem elégedett az eredményekkel, ugyanis mint mondták, ha a teljes évre vetítve nézik a számadatokat, akkor a 7,5 milliárdos nettó bevételből 5,79 milliárd dollár származott a digitális eladásokból, amivel alulmúlták az előrejelzéseket.

Az elért sikerekben természetesen óriási szerepe volt a Black Ops negyedik felvonásának, ami simán felülmúlta az előző epizód teljesítményét is. A bevételekből vastagon kivette a részét a Spyro Reignited Trilogy, illetve a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, utóbbiból a 2017-es megjelenése óta több mint 10 millió példányt sikerült értékesíteni.

32.
32.
AmreyP
Én csak azt sajnálom hogy régen volt sok jo ötlet de gépek kevesek voltak hozzá,ma pedig a technika adott de nagyon elvan fuserálva minden és csak a pénzröl szol meg hogy minnél nagyobb réteg hozza a pénzt :(
7.
7.
tundrish
Patkányok...
http://www.thejimquisition.com/caaapitalism-the-successful-failure-of-videogames-the-jimquisition/
6.
6.
Aanash
Milliárdok mennek de ők elégedetlenek és 800 ember mehet amerre akar....beszarás...
4.
4.
crytek
Facebookon a Crytek már invitálja a kirugott népet... csak tudnám minek.. Hogy megint csődbe menjenek már sokadszorra? Lószart se fejlesztenek azok :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...