Metro Exodus - kivonulás Moszkvából

Artyom megszállottsága már-már kórossá vált. Hősünk abban hisz, hogy van még értelmes élet a moszkvai metróalagutakon kívül, nap mint nap rádiójelek után kutat a felszínen. Aztán egy nap minden a feje tetejére áll. Bizony, vannak még túlélők.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#85
#84: Persze, én sem szeretek úgy játszani, hogy nem tudom az előzményeket, nagyon ritkán kezdek bele valamibe úgy. Viszont ha valakinek speciel ez a rész tetszik meg (érthető, mert új, ez most a sláger, valamivel másabb is, mint az eddigi részek), akkor szerintem bőven élvezhető az előzmények nélkül is. Ezt most nem fejteném ki, mert az spoiler lenne. De neked van igazad, ez a sorozat bőven megér egy végigjátszást, ha nem többet (de csak is a REDUX). Nem is vészesen hosszú az első két rész, nem 100 órákat vesz el az ember életéből, és olyan piszok olcsón megkapni már őket.
#84
#82: Sztem nem lenne az igazi még úgy se, hogy van benne az elején egy montázs, ami összefoglalja mi történt eddig. A beleélés, a nosztalgia és a "de jó újra látni XY karaktert" érzés miatt lenne jó sztem, ha az elsővel kezdené. Pl. ott a tavalyi God of War. Rengeteg olyan nosztalgikus rész és történés volt benne, amit csak az tudott értékelni igazán, aki kijátszotta az első hat részt is és emiatt volt érzelmi kötődése nem csak a karakterekhez, hanem a világhoz is, amiben játszódik. Ok, hogy a God of War esetében pont helyszínt váltottak, de érted. :-D Rengeteg ismerősöm van, akinél azért nem ütött akkorát mint pl. nálam, mert össz-vissz egy youtube összefoglaló videó terén volt közük a korábbi részekhez. És sztem ez itt is áll még annak ellenére is, hogy csak két rész van, nem hat, mint Kratos esetében. De lehet ez csak az én nyavalyám. :-D Ha elkezdek egy szériát, akkor én nem a közepébe akarok belevágni, hanem az elejétől kezdve magamba akarom szippantani az egészet.
#83
#81: Én most biztos elkezdem, maga a világ nagyon érdekel.
#82
#81: Szerintem amúgy simán játszható az első két rész nélkül is. Persze én is imádom őket, mindkettőt érdemes végigvinni, de nem érzem úgy, hogy ha valaki az Exodussal kezdené, az igazán le lenne maradva. A LL ilyen, ott a 33 nélkül nem érted a történéseket, de itt szerintem ez nem áll fenn.
#81
#78: De ha még is belevágsz, akkor ne ezzel kezdj, hanem szerezd be az első két rész REDUX kiadását. :-) Azok nélkül totál felesleges belevágni ebbe, hiába ez az új és a legszebb és egyébként a legjobb a három közül. :-)
#80
És már fel is törték, szóval a N betűvel kezdődő torrent oldalon fent is van :D sokáig bírta a védelem
#79
#75: Ócskaságként? WHAT?!?! :-D A METRO simán az egyik legjobb FPS széria, amit az elmúlt 10 évben csináltak. Zseniális az atmoszféra, a hangulat, úgy ahogy van az egész. Ha nem kapott el már az elején, akkor nem is fog és kár a harmadik részbe belekezdeni, mert kb. semmit nem fogsz érteni belőle se a sztori, se a karakterek szempontjából.
#78
#77: Thx, haverom limitált verziót vett belőle, aztán picit rádöbbentem, hogy valszeg nem olyan ez mint gondoltam előzőleg.
#77
#75: Fórumokon amiket olvasgattam róla, nagyon meg vannak elégedve vele. Jó jelenetek és nem az a tipikus tömeg fps. Ma fogom kipróbálni, személyesen azután tudok mondani.
#76
#73: "Gondolom nálad is tele van fosva a win minden hulladékkal, azért vannak problémáid..." Nekem majd 2.5-3 év múlva lesz csak meg. Addig az van amit a steamen írnak.

Állandóan neten élek és világszinten lehet látni vannak gondok sokaknál...mondom neked mákod van ennyi.Aki 1%-ban ért a pc-hez nem használja azokat amiket leírtál így nem kell magad kitüntetned. És igen a Batmannal jövök mert jól tükrözi ,hogy pc- és pc mennyire más.. Xnél jó ynál meg rohadtúl nem ... A konzolos pont ezért lett konzolos hogy ezt a sok szart elkerülje nem mellesleg sokkal olcsóbban.
#75
Mindig ócskaságként tekintettem a játékra. Valaki aki normális az tudna róla valamit mondani? Megéri megvenni? Jó a sztori?
#74
#71: Hozzáteszem, amíg AMD-s gépem volt SEM VOLT SEMMIVEL GONDOM! Aztán lett intel-AMD, és most intel-nVidia.... Úgyhogy ne nekem magyarázd meg!
#73
#71: Hogy gondolhatom? :D Nem is vagyok meglepődve a kommenteden :D Miért van az, hogy nálam, mindig MINDEN MEGY? Meg sok ismerősömnél is, akik úgy használják a gépet, ahogy kell. Sokan AMD-sek, sokan, intelesek, sokféle konfiggal... NORMÁLISAN KELL HASZNÁLNI A WINDOWST, GYÁRI DRIVEREKKEL, NEM MINDENFÉLE DRIVER LESZEDŐ SZARRAL, CÉCÉKLÍNER NÉLKÜL (MERT AZ NEM KICSIT NYÍRJA KI A WIN-T)... Ne magyarázd már meg :D A Batman-t azt hagyjuk, ott volt baj rendesen mindenkinél.. :D De komolyan ezt hozod fel érvnek? :D Nem csúcs gépem van, mégis minden megy gyönyörűen. Gondolom nálad is tele van fosva a win minden hulladékkal, azért vannak problémáid...
#72
#68: Jól mondod mivel máig nem törték fel ,meg van kerülve..A kettő nem ugyanaz
#71
#69: Ennyi a titka.... Nem a titka annyi hogy PC.. Ahol neked soha de soha nem fog akár a parméterre márkára 100%-ban megeggyező ugyanolyan 2 gépen ugyanúgy menni egy játék... Nem is értem pc-s fejjel hogy gondolhatod azt komolyan amit leírtál.

Az hogy neked nincs gond az kb mák semmi több.. Ez olyan mint a Batman AK sok embernek már 0 day se volt baja van akinek mert játszhatatlan volt.
Van baj vele (olyan game nem igen van amivel nincs) ,de folyamatosan dolgoznak rajta és jönnek még patchek
#70
#69: Ja, és ultran játszok...
#69
PC-n minden rendben. Végre egy igazi story mode game! De látom itt megint csak a fika megy. Szánalmasak vagytok. Egy 4. Gen i5-tel és 1060-nal nem esik 60 fps alá. Semmilyen hibát nem tapasztalok. Milyen érdekes, hogy nálam sosincs gond, de sokaknál igen. Egy jó tanács. Ne pakoljátok tele a gépeteket hulladék programokkal. Ennyi a titka. Kegyetlen jó a story, az egész játék úgy jó, ahogy van.
#67
Na csak ideért nekem is az az Aurora Edition ;)
Semmilyen hibát nem tapasztaltam,a sensitive-t úgy állítod ahogy akarod,szóval nem értem a dolgot!!Még az elején vagyok,de elhalálozásnál is max 10mp a visszatöltés,lehet később több lesz,nagy nyitott részeknél,de amit hírdetnek róla hogy 4 perc az hülyeség!!!