Brit toplista: sehol sincs a Crackdown 3

A múlt heti megjelenések kicsit megbolygatták az eddigi állóvizet, így a Red Dead Redemption 2 ezúttal lecsúszott az aranyéremről. Azonban sem az éllovas Far Cry: New Dawnnak, sem a Crackdown 3-nak nincs oka az örömre.

Hiába nyitott az élen a Far Cry: New Dawn, a Ubisoftnak nem lehet feltétel nélküli az öröme, a játék dobozos kiadásai ugyanis messze alulmúlták a Far Cry 5 vagy éppen a sorozat másik mellékágának, a Far Cry 4-hez készült Far Cry: Primalnek az eladásait.

Az ötödik rész nyitóhetének összesített eredményeihez képest 86,5 százalékkal kevesebb kópia fogyott a New Dawnból, míg a Primal első hetes eladásainak mindössze 25 százalékát sikerült összekalapoznia az ikreknek. Közben a digitális eladásokkal jól futott a játék, bár ezek a számadatok nem ismertek.

Ahhoz viszont elegendő volt ez a teljesítmény, hogy a múlt hét másik nagy megjelenését, a Metro Exodust legyűrje a játék. A 4A Games PC-n csak Epic Store-on keresztül elérhető játéka ugyanis a második helyen nyitott, hiába teljesített 50 százalékkal jobban, mint az előző rész eladásai. A bronzérmet a korábbi éllovas Red Dead Redemption 2 kaparintotta meg.

Nem járt ilyen jól a Crackdown harmadik felvonása, ami mindössze a 13. helyig jutott. Ennek az egyik oka, hogy az Xbox Game Pass-előfizetők nem számítanak bele ezekbe az adatokba. A Microsoftnak azonban így is főhet a feje, hiszen a játék a 2010-ben megjelent második rész első hetes eladásainak mindössze 10 százalékát tudta összekaparni, ami nem túl acélos eredmény.

 1. Far Cry: New Dawn
 2. Metro: Exodus
 3. Red Dead Redemption 2
 4. Jump Force
 5. FIFA 19
 6. Resident Evil 2
 7. New Super Mario Bros. U Deluxe
 8. Kingdom Hearts III
 9. Mario Kart 8 Deluxe
 10. Call of Duty: Black Ops 4
 11. Super Smash Bros. Ultimate
 12. Grand Theft Auto V
 13. Crackdown 3
 14. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
 15. Forza Horizon 4
 16. Spyro Reignited Trilogy
 17. Assassin's Creed: Odyssey
 18. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
 19. Super Mario Odyssey
 20. Pokémon: Let's Go Pikachu!
43 komment - szólj hozzá!