Gyengén szerepelt a kasszáknál az új Tomb Raider

Nem sikerült túl acélosan a Square Enix elmúlt negyedéve, a cég befektetőknek szóló helyzetjelentéséből tudtuk meg, hogy a Shadow of the Tomb Raider és a Just Cause 4 is alulmúlta a várakozásaikat.

Habár a Square Enix pénzügyi beszámolója már a hónap elején napvilágot látott, a befektetőknek szóló helyzetjelentését csak a minap tartotta meg a kiadó elnöke, Yosuke Matsuda. Persze megérte kivárni, az úriember ugyanis valamivel őszintébb hangnemet ütött meg, mint a két hete kiadott sajtóközlemény.

A Square ugyanis akkor arról számolt be, hogy az elmúlt negyedév (az októbertől december végéig tartó időszak) bevétele 4,8, a nyeresége pedig 60,1 százalékkal esett vissza, azonban a Shadow of the Tomb Raider és a Just Cause 4 érkezése tompított valamit a mínuszokon, ami tulajdonképpen jó hír. Ezzel szemben Matsuda most konkrétan kijelentette, hogy sem Lara, sem Rico nem hozta a várt számokat, jóllehet a Shadow of the Tomb Raider 4,12 millió eladott példánynál jár, aminek persze - ez már a mi kommentárunk - más kiadó-fejlesztő egész biztosan örülne.

Matsuda ennél tovább is ment, állítása szerint a két cím csalódást keltő teljesítménye mögött az áll, "hogy nem tudtak elég újszerű élményt nyújtani ahhoz, hogy a játékosok inkább ezeket a címeket válasszák a piac más nagyobb megjelenései helyett".

A Square Enix a jövőben átszervezéseket tervez, a tizenegy üzlettel foglalkozó részlegéből mindössze négyet hagy meg a jövőben, hogy hatékonyabban tudjon működni, és a következő ünnepi szezonban már jobban állja a sarat.

57 komment - szólj hozzá!