Elbocsátásokra készül a Guild Wars 2 stúdiója is

  • Írta: szlav
  • 2019. február 22.
  • Gyászhír
Link másolása
Az öregedő Guild Wars 2 egyre csak stagnál, az ArenaNet pedig kénytelen volt törölni egy másik, be nem jelentett projektet. Ezek nyomán üzleti átszervezésekre készül a vállalat, amely a hírek szerint több fejlesztő állásába kerül majd.

Cudar idők járnak az MMORPG-k piacán. Múlt héten számoltunk be az Activision Blizzard hatalmas leépítéseiről, amely számos olyan munkavállalót érintett, akik a Destiny 2, illetve a World of Warcraft körül szorgoskodtak. Az MMO-k lendületvesztését azonban más vállalatok is megérezték: vegyük csak példaként a legfeljebb csak stagnáló Guild Wars 2-t, amely a 2017-ben megjelent Path of Fire óta nem sok lényeges újdonságot nyújtott a játékosoknak.

Az IGN információi szerint a stúdió hamarosan számos munkavállalótól búcsút mond majd; ezt részben a csökkenő bevételeknek köszönhetik, de komoly szerepet játszik az is, hogy a vállalat törölt egy eddig be nem jelentett játékprojektet. A leépítések elsősorban azokat érintik majd, akik ezen dolgoztak - a Guild Wars, illetve a Guild Wars 2 csapata a hírek szerint nincs veszélyben.

"Megerősíthetjük, hogy egy be nem jelentett projekt törlését követően az ArenaNet csökkenti a személyzete létszámát. Ez része egy nagyobb átrszervezésnek az NCSoft nyugati szárnyán belül, de a Guild Wars, illetve a Guild Wars 2 szolgáltatását ez semmiképp nem érinti a jövőben" - nyilatkozta az ArenaNet az IGN-nek.

5.
5.
Extol
Mai napig ingyenes a belépés GW2-be, ha épp nincs pénzem WoW-ra ez mindig jó alternatíva. De Azért kíváncsi lettem volna az új projektre is
4.
4.
BrockSamson
Kitartottam a jatek mellett tobb, mint ot evig, de sajnos ugy dontottek, hogy minden eroforrasukat PVE-re forditjak, igy a PVP es foleg a WvW teljesen ellaposodott. Nem is leptem be vagy egy eve.
Egy jo kis overhaul azert lehet visszacsalna.
1.
1.
mephi
Még a mai napig szinte minden nap játszok a GW2-vel, rendszeresen járok fraktálba és raidre, a szívem csücske ez a program.
Ugyanakkor hiba lenne nem észrevenni, hogy az MMO-k fénykora lejárt már egy ideje. Azért bízom, hogy tényleg nem lesz kihatással erre a játékra a leépítés, de szerintem ez azért kicsit hamis illúzió, még akkor is ha megígérték azt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...