Vampire: The Masquerade - mire utal az ARG?

  • Írta: szlav
  • 2019. február 24.
  • Teaser
Link másolása
Úgy tűnik, hogy a Paradox egy alternatív valóság-játékkal készül a következő Vampire: The Masquerade-játék bejelentésére. Ha hihetünk a kirakós darabjainak, akkor jövő hónapban akár le is hullhat a lepel.

A Paradox Interactive négy évvel ezelőtt vásárolta fel a Vampire: The Masquerade franchise-ért felelős White Wolf Publishinget, azóta viszont néhány mobiljátékot leszámítva nem sok mindent kezdtek a címmel. Most azonban valami egész biztosan készül a témában, hiszen egy igen komoly ARG-kampány zajlik a szemünk láttára - már ha résen vagyunk. Vegyük is végig a részleteket!

Néhány hete elindult egy igen különös randiapplikáció. A Tender (ugye értjük a szóviccet?) különlegessége, hogy a megszokott paraméterek mellett megkérdezi a felhasználók vértípusát is, majd ennek segítségével hozza össze a szerelemre vágyókat. Mindezt persze elkönyvelhetjük egy vicces butaságnak, a PC Gamer írói azonban észrevették, hogy az alkalmazásba a Paradox-fiókunkkal is beléphetünk - innen indul az ARG fonala.

Az internet ARG-búvárjai rá is álltak az ügyre, s nem meglepő módon több titkos kódot is felfedeztek az app videóiban. Így találtak rá a Tender CEO-jának, Malcolm Chandlernek a legutóbbi memójára is, amely a következőképpen szól: "Készen kell állnunk a március 21-én esedékes San Francisco-i eseményre. Háromszáz Tender-felhasználót hívunk meg egy privát partira, némelyikük pedig a világ messzi pontjairól repül majd ide. Ez lesz a vállalatom történetének legnagyobb bejelentése."

Az időpont és a helyszín ismét csak árulkodó, ugyanis tökéletesen egybeesik a március 18-22. közt zajló San Francisco-i Game Developers Conference-szel. Ha pedig ez nem lenne elég bizonyíték, akkor látogassatok el a Tender Twitch-profiljára és nézzetek szét az ott található videók közt! A különös üzenetek mellett például láthattok egy felvételt Santa Monica kikötőjéről is, amely a Vampire: The Masquerade - Bloodlines egyik legikonikusabb helyszíne.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...