Túlfizetett az EA és az Activision CEO-ja?

  • Írta: Shifty
  • 2019. február 25.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Egy nonprofit szervezet, az As You Sow összegyűjtötte azoknak a cégvezetőknek a listáját, akiknek cégük alkalmazottaihoz képest kiemelkedően magas a fizetésük. A játékvilágból az Activision Blizzard és az Electronic Arts vezére is felkerült a listára.

Alig egy hete jelentettük, hogy az Activision Blizzard a pénzügyi beszámolója alkalmával megerősítette, legalább 800 embert küld el a vállalattól, miután annak egyes részlegei nem hozták az elvárt számokat. Az Electronic Arts ugyan csak kisebb leépítéseket eszközölt, de a negyedéves beszámolója szerint itt sem sikerül teljesíteni a kitűzött célokat, a bevételek bizony elmaradtak az elvártaktól.

Ennek tükrében viszont érdekes adalék, hogy mind Bobby Kotick, az Activision Blizzard, mind Andrew Wilson, az EA vezérigazgatója szerepel az As You Sow "legjobban túlfizetett" CEO-k listáján. Kotick a 2019-es lista 45. helyét foglalja el, a 28 698 375 dolláros éves keresete ugyanis 306-szorosa a kiadó alkalmazottainak átlagos keresetének. A részvényeseket ez viszont nem igazán érdekli, hiszen 92 százalékuk nemrég megszavazta és elfogadta, hogy megkapja a neki megítélt fizetési csomagot.

Hasonló a helyzet az Electronic Arts vezetőjénél, Andrew Wilsonnál is. Ő 35 728 764 dollárt keres, ami 371-szerese a kiadónál adott átlagfizetésnek, de annak ellenére, hogy évek óta botrányok övezik a kiadó tevékenységét, a részvényesek mindig bizalmat szavaznak neki. Legutóbb 97 százalékuk hagyta jóvá, hogy megkapja a neki megítélt fizetési csomagot. Teljesítménye a lista 98. helyére volt elegendő.

Az olló pedig biztosan továbbnyílik majd, hiszen míg az Institutional Shareholder Services szerint 2013-ban 11,5 millió dollár volt az átlagos CEO-fizetés, addig 2017-re ez a szám már 13,6 millió dollárra ugrott. Az Economic Policy Institute elemzője eközben úgy véli, hogy a részvényopcióknak köszönhetően az Egyesült Államok 350 legnagyobb cégénél 18,9 millió dollárt kaptak még kompenzáció formájában a CEO-k, ami 17,6 százalékos növekedés.

44.
44.
delphijos
#40: Nagyon korrekt hozzászólások, látszik a hozzáértés.

Amúgy meg, lehet hogy túl sokat keres ( kiváncsi vagyok ki kérne kevesebbet ha a részvényesek megszavaznak ennyit , kb. mintha behívna a főnök hogy lesz fizuemelés, és valaki visszautasítja ) , másrészt senki se CEO-nak született.Kotick pl. egyetemistaként az Apple fejlesztett programokat.... Aztán ha valaki tökösebb, esetleg "gátlástalanabb" mint a többség ( és esetleg van némi szerencséje ) az magasra juthat. Pl. Kotick se milliomos csemete volt, akinek ki volt kövezve az út eddig. Azért ezt sem szabad elfelejteni.
42.
42.
kopic
41.
41.
kopic
És talán pont a játékipar talán 2 legfertőzőbb emberét emelték ki...
40.
40.
salaxx
Nincs ebben semmi ellentmondás (odaírtam, hogy "összességében" ... De mind1)
Az meg, hogy a cég máig a részvényesek "seggét nyalja" (?!)... Jelenleg 763.051.000 darab részvény van forgalomban... 1 részvény árfolyama 42 dollár. És az hogy manapság 100 milliót keresnek...ok. A részvényeseknek meg 42x763.051.000 $ral "tartoznak" (ennyibe kerülne "kiváltani az akkori kölcsönt" (ami tulajdonrész de mind1). Amúgy különböző pénzügyi szabályok miatt nem 42t kéne adni egy részvényért kivonuláskor, hanem többet.. A számolás könnyebségéért legyen 50. Szóval amint a cég kifizet egyben 38 milliárd!!!! Dollárt a részvényeseknek, onnantól nem kell többet nyalni a seggüket, újra garázsfelfogásban olyan játékokat csinálnak amilyet csak akarnak.
39.
39.
Sir Galád
Hát én elfogadnám azt az évi átlagos 90-100 ezer dollárt.
37.
37.
tundrish
Naná:
https://www.thejimquisition.com/blog/fire-bobby-kotick-the-jimquisition
35.
35.
salaxx
... Lehetnek egy nagy asztal körül bőrfotelben. Ilyenek is vannak. De olyan is, hogy xy kommentelő szülei fizetik a megtakarítást a magánnyugdíjpénztárba. Ami egy roppant vonzó "Amerika technikai titánjai" portfólióba is rakja a pénzét... Ami mögött még az Activision is ott van = lehet még a szüleid vagy te magad is részvényes vagy....
Akkor most a "szemét részvényesek meg csak a pénzt akarják"...
34.
34.
salaxx
De még utolsó gondolatként, tényleg csak, hogy laikusként hétköznapi képbe kerülhessen az ember, hogy ki is lehet a részvényes.
Sokan lehet úgy képzelik el, hogy ők kizárólag félkopasz öltönyös 50es faszik lehetbem
31.
31.
medson
#29: A tényen nem változtat hogy indokolatlanul a sokszorosat keresik a többi dolgozohoz képest, oké ha több de nehogy már 360x osát, mert annyival többet biztos hogy nem tesz bele. Valóban nem ismerem pontosan hogy működik egy ilyen cég mivel nem ilyen területén mozgok, gondolom te igen mivel látom nagyon a szívedre vetted hogy még egy regényt is írtál hogy jól helyre tegyél. Summa summarum az én szememben telefonokat felvenni, másokon atgazolni és számokon flash elgetni nem olyan tisztelendő mint akármelyik másik munka amit a cégnél végeznek (szóval sem mondtam hogy csak az aki kódot ír végez érdemi munkát)
29.
29.
salaxx
#5: amúgy valami kicsit számomra is megfoghatóbb, objektívebb szempontok alapján tudnád behatárolni, hogy kik azok, akik egy IT cégnél "érdemi munkát végeznek"...és nemtom...mi a másik kategória? melyik beosztás körül lép át szerinted "lébecolásba"?
szóval a fejlesztők ők dolgoznak szerinted. Ha projekten dolgoznak, akkor a projektvezetőjük még dolgozik? vagy a szervezeten belül a csoportvezetőjük ő még "érdemi munkás"? A tesztelők? Hiszen egy bizonyos rétegük egy bizonyos fázisban játékfejlesztőknél "csak játszik".
A fejlesztő is bejár néha meetingekre, olyankor azt a pár órát az univerzum igazsága szerint inkább nem kéne neki kifizetni mert nem kódol?
Nem is beszélve a bérszámfejtés, HR, PR, marketing, befektetői kapcsolatok, jogi osztály, support...stb részről...hiszen a mai világban netbankon akár el is utalhatná a dolgozó a saját bérét. Adóilletékesség szerint "belföldi" alany adózása sem lehet nagy ördöngősség....az ilyeneket csinálhatná a fejlesztő maga. Igazából pár év tapasztalat után lehet egész jól fel tudná mérni, hogy szakmailag (!) ki lenne megfelelő maga mellé fejlesztőnek...HR is letudva. Ha valaki betelefonál, hogy xy hibaüzenettel kilép a játék, a problémák egy részében akár kódszinten is meg tudnák keresni honnan jön ez a hibaüzenet.
Summa summarum neked van igazad...1 cég elmegy csak "érdemi munkásokkal"
+ mikor 1 cégnek több milliárd dollárt kell bevonnia (IPO...mikor tőzsdére lép a cég = eladják a cég 1 részét (igen a "hatalmat" is a cég felett szavazati jogok formájában), hogy casht kapjanak, hogy fejlődjenek vagy egyáltalán életben maradjanak), akkor utána a gonosz részvényes, aki anno (összességében) milliárdokat invesztált a cégbe ő meg rohadjon meg...csak a pénzt hajszolja (nélküle még mindig garázscég lenne....vagy már az sem)
Az a baj, hogy az átlagember nem dolgozott nagy IT cégnél vagy még sehol sem, mert diák még vagy nagyon a pálya elején van....el sem tudja képzelni annak a működését, illetve egy nyilvános cég (tőzsdén jegyzett) tulajdonosi szerkezetével, működésével sincs tisztában...de itt megmondja a frankót
27.
27.
user101
Engem nem érdekel mennyit keresnek mert nem belőlem élnek.... :) Mindkét cég futoszallagon gyárt számomra tök érdektelen dolgokat, szóval egészségükre. Az elmúlt 5 év számomra a kis stúdiókrol és az indieről szólt. Pff!
24.
24.
patka21991
Ez az egész bonyolultabb annál, mint amit mi földi halandók meg érthetünk.
14.
14.
medson
#12: Igen valahogy énis így képzeltem el, a "de ezek pszichopaták, akik csak ebben találnak kielégülést" mondatod pedig remekül összefoglalja.
13.
13.
SLi
Lassan vége a dalnak, egyre nyilvánvalóbb hogy ez az egész így tarthatatlan.
30 éve amerikában a leggazdagabb 0,1 százalék a háztartások teljes vagyonának 7 százalékát birtokolta, ma már 22 százalékot, a legfelső 0,1 százaléknak majdnem annyi a vagyona mint az alsó 90 százaléknak. Már a Forbes(!!!) is arról írt 2 éve hogy a kapitalizmus ha nincs változás 2050-re az éhínségbe fogja taszítani az emberiséget. Mikor legutóbb ennyire nagy volt a különbség azok között akiknek mindenük megvan és azok közt akiknek semmijük, 17 ezren végezték a guillotine-on...
12.
12.
Heldengeist
#10: Igen, és az ilyen emberek ezekkel a számokkal, befektetőkkel és meetingekkel tölt heti 80 órát teljesen önként. Valóban kurvára nem érdeklik a játékok és a fejlesztők (a dolog nem játékipar-specifikus), nekik ez már csak egy groteszk sport, ahol csak az számít, ők termeljék a legnagyobb profitot. Ettől a munkájuk még igazi munka hatalmas felelősséggel, ahonnan nagyon nagyot lehet esni, de ezek pszichopaták, akik csak ebben találnak kielégülést.
11.
11.
salaxx
#9: + az előző 2 évben nagyot szakítottak a részvényesek....aki az elmúlt 2 évben vett, az szinte biztos mínuszban van. Osztalék meg 0,88%...azzal tényleg lehet szakítani
10.
10.
medson
#8: Ahogy a fejlesztőknek is valószínűleg mivel hajtják őket a legtöbb cégnél. A munka milyensége viszont teljesen más, a CEO bejár meetingekre ahol lelketlenül számok és grafikonok alapján dönti el hogy mi lesz. Valahogy nem tudom elképzelni hogy ez a Boby csávó bejárogat a stúdióiba és elbeszélget a fejlesztőkkel vagy úgy ámblokk érdekelné az egész, neki csak a számok a lényeg.
9.
9.
salaxx
#7: megírta a srác, hogy a részvényesek viszik haza a nagy pénzt....erre írtam, hogy akárki lehet részvényes
8.
8.
Heldengeist
#5: Azért azt el kell fogadni, hogy a CEO-k nem normális emberek. Olyan magas beosztásban egy ekkora vállalatnál az embernek már munkából áll az élete.

Hogy mennyire jól végzik a munkájukat, az már egy másik kérdés.
7.
7.
medson
#6: És akkor mivan? itthon is akárki elkezdhet tőzsdézni ha van elég tőkéje de nem mindenki egy kicseszett piackutató közgazdász hogy értsen is hozzá és belevágjon.
1.
1.
shatterhand
Ha szar a hely ott ke hagyni a ..csába. Vagy átmenni önállósodni az indie piacra, azt onnan kitörni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...