HWSW: Megnyújtott kijelzővel támad a Sony

  • Írta: Shifty
  • 2019. február 26.
  • Hardver
Link másolása
A Sony is bemutatta a Barcelonában zajló MWC-n a legújabb készülékeit. Az új Xperia 1 zászlóvivő, illetve a középszintű modellek is 21:9-es panellel támadnak, vagyis érdekes formával érkeznek majd az új telefonok.

Fölfelé terjeszkedik legújabb okostelefonjaival a Sony: a vállalat szokásához híven az MWC-n jelentette be legújabb készülékeit, élükön az Xperia 1-gyel, amelyet a felső-középszintre pozicionált Xperia 10 és 10 Plus, valamint belépőszintű eszközként az Xperia L3 követ. Míg más cégeknél az 5G és a hajtogatható kijelzők voltak az idei év slágerei, a Sony más irányt vett, és a minden eddiginél elnyújtottabb panelek mellett tette le a voksát. A friss paneleket a vállalat új nevezéktannal is megfejelte, elengedve az eddig ismert XZ jelölést.

Az új dizájn a zászlóvivőn is gyorsan tetten érhető, annak 6,5 hüvelykes, 21:9-es képarányú, "CinemaWide" néven emlegetett OLED-kijelzője látványosan fölé tornyosul a rivális termékeknek. A panel felbontásánál sem fogat vissza magát a gyártó, a telefon 4K-kijelzőt kapott, azaz 3840x1644 pixel sorakozik rajta, ami ütős, 643 PPI-s pixelsűrűséget eredményez, illetve természetesen a HDR minősítés sem maradt ki a felhozatalból. Az izmos panel mögé ugyanakkor a cég már nem tudta beköltöztetni az ujjlenyomat-olvasót, az így a telefon oldalán kapott helyet.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW helyszíni MWC-tudósítása!

3.
3.
Raptor X
"nevezéktan, zászlóvivő"...
OMFG, te mit szívsz ember???
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...