Bedobta a törölközőt az Overkill's The Walking Dead

  • Írta: szlav
  • 2019. február 27.
  • Gyászhír
Link másolása
Hivatalosan is halottnak nyilváníthatjuk az Overkill és a Starbreeze által tavaly ősszel piacra dobott The Walking Dead-játékot. A konzolos változatok már biztosan nem készülnek el, és a játék hamarosan eltűnhet a Steam kínálatából is.

Ígéretes játéknak indult, mégis hamar megindult a süllyesztőn az Overkill's The Walking Dead. A kiábrándítóra sikerült játék a kezdetektől fogva gyengén teljesített a kasszáknál, és az sem utalt semmi jóra, hogy a gyenge startot követően a kiadó elnöke hamar el is hagyta a csapatát. A játék népszerűségén persze dobhatott volna valamit az ide-oda tologatott konzolos verzió, azonban alig egy hete már az is elég vészjóslónak tűnt, amikor a PlayStation Store elkezdte visszatéríteni az előrendelők pénzét.

Ennek nyomán pedig a mai napon érkezett a halálhír a Skyboundtól, hogy a kiábrándító fejlemények miatt véglegesen visszavonták a The Walking Dead-jogokat a Starbreeze Studiostól, ezzel pedig effektíve elvágták a velük kötött kapcsolatot. A posztban megemlítették, hogy a játék teljesítménye alulmúlta mindenki elvárásait, emiatt pedig a rajongók elnézését kérik.

Mit jelent ez a játék jövőjére nézve? A konzolos változatról egész biztosan lemondhatunk, de a PC-s verziónál sem sokkal rózsásabb a helyzet. A VG247 forrásai szerint a Starbreeze a közeljövőben a Steam kínálatából is visszavonja majd a játékot. Különös módon azonban azt is elárulták, hogy lehetséges, hogy az eddigi vásárlók még egy frissítést kaphatnak, ugyanis a Starbreeze és a Skybound jelenleg is tárgyal a korábban megígért Season 2 sorsát illetően.

12.
12.
But action shooters with infinite
and Resident Evil were not in the same category back then, and logically.
11.
11.
godach
Én nemrég próbálgattam ezt a játékot és számomra hihetetlen hogy ennél sokkal gyengébb játékok mai napig élnek míg ezt elkaszálták.
Olvasgattam hogy L4D klón és a többi, hát megsúgom hogy akik ilyet mondanak azok nem játszottak a játékkal csak négyig tudnak elszámolni.
Sajnos, szerintem kukázom mert itt viszont nincs BOT és játékosokat nem találni, viszont nagyon érződik ha egyedül mész akkor mély torkos az egész játékmenet.
Pedig amúgy eszméletlen jó lett volna. Asszem a Days Gone hordái óta nem kerültem ennyire a konfliktust mint ebbe a játékba.
10.
10.
markoci555
én adtam volna neki egy esélyt később, egy nagy leárazásnál, ha már foglalkoztak normálisan vele a készítők, hisz a payday-t eléggé szeretem
de hát a zsaruk legalább visszalőnek és van realitás alapja az egésznek egy rablással
itt miért nem menekülünk inkább el és milyen **** bázis az amit ilyen könnyen betörnek a zombik?
9.
9.
GAMEROD
Idő és pénzpocsékolás volt ez a játék. És ez azokra az embereknek a szemére hányható akik megtervezték a játékmenetet, és a helyszíneket. Olyannak kellett volna lennie mint a State Of Decay-nek mert egyedül annak van a legtöbb köze a Walking Dead atmoszférájához.
8.
8.
Tomie7
#7: Elég ezt megnézned https://www.youtube.com/watch?v=HOj3hPrpG7g
7.
7.
Keczanm
#5: Nagyon koszi az objektiv valaszt! :) Ha lesz egy kis idom megnezem a tesztet. :)
6.
6.
mestermagyar
#5: Ja és mégha lenne is valami értéke akkor a 60 dolcsis ár végképp elveszi a kedved.
5.
5.
mestermagyar
#4: A leggenerikusabb zombivédős játék amivel csak találkozni lehet. Mindezt az Overkill devjei készítették akik egy népszerű brandet raktak le már ilyen témában. Tehát csak van pár bejárat és a sétáló fos zombikat le kell lőnöd majd visszaépíteni. Néha vannak "csapdák", de unalmasabbak mint hangzik. Nagyon kevés a tartalom. Otherworld tesztet nézd meg yutyubon ha akarsz belőle végtelenül unalmas gameplayt látni miközben a sárga földig oltja.

Ezek az okai kollektíven hogy jó messze el fogják kerülni a Walking Dead birtokosai őket. Csak hasonlítsd össze azzal hogy a Telltale mit rakott össze és megérted.
4.
4.
Keczanm
Sziasztok!
Valaki objektiven le tudna irni, miert volt ekkora bukas? Ertem, hogy mindenki szidja, de tenyleg erdekelnenek a valos okok, mert magat a WC sorozatot nagyon szeretem. Elore is koszi az infokat. :)
3.
3.
crytek
Bundleba még tudnak majd kis pénzt szerezni belőle ,várjuk. A nem létező haverokkal majd tolunk kis coopot..
2.
2.
pjoco
#1: Igen, gyanus volt már az a kijelentés is. :D
1.
1.
Gykrizsi
Aranyosak, hogy a múlt héten még biztosították az embereket, hogy készül. Mondjuk sokat nem veszít vele senki.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...