Diablo: Immortal - hamarosan megjelenik?

Nemrég pénzügyi beszámolót tartott a mobilos Diablo: Immortal fejlesztője, a NetEase, ahol a kínai stúdió egyik képviselője megerősítette, hogy a részükről minden készen áll, így csak a Blizzardon múlik, mikor jelenik meg a játék.

A tavalyi BlizzConon ugyan bemutatkozott egy vadonatúj Diablo-játék, de a rajongóknak végül csalódniuk kellett, hiszen a Blizzard egy mobilos mellékszálat leplezett le. A Diablo: Immortalt nem fogadta kitörő lelkesedés, a negatív fogadtatáson a Blizzard is meglepődött, pedig a szaksajtó előzetes beszámolói szerint a kínai NetEase-zel közösen fejlesztett mobilos kitérő legalább olyan szórakoztató és minőségi élményt ígér, mint a teljes értékű kiadások.

A bejelentés óta - talán pont a rajongók reakciói miatt - nagy csönd övezi az Immortalt, így kisebb meglepetésként hatott, amikor a kínai partner képviselője a nemrég tartott pénzügyi beszámolóján megerősítette, már nem rajtuk áll, mikor jelenik meg a Diablo: Immortal. A NetEase ugyanis végzett a fejlesztéssel, így már csakis a Blizzardon múlik, mikor dobja piacra a játékot.

A BlizzardWatch szerint az állhat a Blizzard hallgatása mögött, hogy miután a projekt egy külsős csapat munkája, így mielőtt piacra lépnének a játékkal, alaposan átvizsgálják annak minden szegmensét, legyen szó a kampányról és a multiplayer módról, azoknak ugyanis meg kell felelniük a stúdió sztenderdjeinek.

A Blizzard nem tervez idén komolyabb megjelenést, sőt, az idei esztendőre tervezett premierjei közül a Diablo: Immortal az egyetlen, ami érdemi új projektnek tűnik, így nem lepődnénk meg, ha hamarosan szállingózni kezdenek a hírek a játék megjelenésével kapcsolatban.

20 komment - szólj hozzá!