Tizenkilenc éves lett a PlayStation 2

  • Írta: zoenn
  • 2019. március 5.
  • Hír
Link másolása
Tegnap volt tizenkilenc éve, hogy minden idők legsikeresebb asztali konzolja, a PS2 boltokba került Japánban. Noha az évforduló még nem kerek, így is illik megemlékezni a dátumról, hiszen a gépből 157 millió példány talált gazdára.

A PlayStation 2 elsőként Japánban került boltokba 2000. március 4-én - azaz pont tizenkilenc éve. A nyugatiaknak még várniuk kellett pár hónapot rá, lévén Észak-Amerikában csak októberben, Európában pedig novemberben startolt el a masina.

Ennyi év elteltével is nagyon erős a PS2 öröksége, még mindig rengetegen játszanak vele. Minden idők legkelendőbb konzoljáról van szó, hiszen 157 millió egység talált gazdára belőle. Sikere - főleg életciklusának elején - a beépített DVD-meghajtójának is köszönhető volt, hiszen a gép jelentősen olcsóbb volt a többi gyártó dedikált DVD-lejátszóinál, így sokan a filmezés miatt tették a kosarukba.

Emellett a PS2-t hihetetlen játékkínálat jellemezte, olyan népszerű exkluzív sorozatok honosodtak meg rajta, mint a God of War, a Ratchet & Clank, a Sly Cooper vagy a Metal Gear Solid, 

12.
12.
zozo76hun
emlekszem a GTA San Andreas-ra, az mar nem a hidakon toltotte be a varost mint a GTA 3 es a Vice City, hanem folymatosan maszirozta a lemezt az egesz jatek alatt. hullottak is ki a dvd meghajtok a ps2-bol rendesen. tobb cikk is foglalkozott vele anno. Azota ruhhelem az optikai meghajtokat. Ja nem, hanem meg elotte megdoglott 1 ev utan a 2x CD meghajto a gepemben (meg az elejen, jo draga volt). Majd nemsokkal utana a haverome is (az mar 4x volt). Mindketto sony volt.
11.
11.
medson
Első masinám volt, karácsonyra kaptam meg a 10 éves rayman évforduló kiadást memória kártya nélkül, szóval mindent egy huzamban kellet végig játszanom egy pár hónapig, vicces idők voltak :)
9.
9.
mestermagyar
#8: A cikkben nem teljesen.
8.
8.
Blueberry
#7: Olvasd is el a cikket (ott van hogy tegnap )
7.
7.
mestermagyar
5.
5.
DeKor
A PlayStation 2-ről nekem mindig a Stuntman jut eszembe. Nem értem, miért nem csinálnak olyan játékot az új konzolokra.
2.
2.
Respect az öregnek. Tényleg nagy papír volt a gép.
1.
1.
pkflavio
Szép idők, ezzel a masinával bontakozott ki igazán a gamer énem, nagyon jó játékok voltak rá :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...