Májusban jön a lemezmeghajtó nélküli Xbox One?

  • Írta: Shifty
  • 2019. március 6.
  • Pletyka
Link másolása
A Windows Central értesülései szerint a tavaly év végén már pletykált lemezmeghajtó nélküli Xbox One most májustól lesz kapható, Xbox One S All-Digital Edition néven. A gép így kizárólag digitális játékokat tud majd futtatni.

Tavaly novemberben már lehetett arról hallani, hogy a redmondiak egy olyan, Maverick kódnéven futó projekten dolgoznak, ami lényegében egy lemezmeghajtó nélküli Xbox One S-t takar. Az akkori szóbeszédek 2019 első negyedévére vonatkozó megjelenést jósoltak, amit a Windows Central forrása is megerősít, illetve kicsit pontosított.

A magazin ugyanis arról számolt be, hogy a pletykált ráncfelvarrott konzol előrendelései áprilisban elrajtolnak, a megjelenés pedig májusban lesz esedékes. A végleges változat állítólag Xbox One S All-Digital Edition néven fut majd, a megjelenés pedig direkt úgy lett becélozva, hogy az egybeessen az Xbox Game Pass kiterjesztésével, illetve a Project xCloud nevű felhőalapú szolgáltatás lehetséges bevezetésével.

A Windows Central emellett arról is megemlékezett, hogy a lemezmeghajtó nélküli változat mellett érkezik egy speciális Fortnite-kiadás is. A Fortnite Edition nem egyszerűen a  konzol mellé pakolt játékot jelenti, hanem egy különleges dizájnt is. Egyelőre nem tudni, hogy az Xbox One S vagy az Xbox One X konzolt formálják át.

A mostani pletykák szerint jó eséllyel a világon mindenhol egyszerre jelenik meg az All-Digital Edition, ami nagyjából 200 dollár körüli árcetlit kaphat majd.

47.
47.
Back2U
#46: Ismerjük már, tedtris, csak új account-tal. Remélem ezt is bannolják.
46.
46.
Marcus88
#45: Sajnos van az oldalon pár ilyen emberke.
Személyeskedni tudnak,rátapintottam a lényegre ezért reagált így.
42.
42.
Teljesen jó ajánlat, miért ne lenne jó? Egy Live Gold + Gamepass + EA Access egy évre vagy 30-35 ezer Ft lehet együtt? Mint két játék. De gamepass-on vagy 1000 játék ott van és mindig jönnek újak. Pl Just Cause 4 is már benne van. A Gold miatt is kapsz havonta valamit, az EA meg megint ott van a legtöbb játékával. Van mivel játszanod mindig, nem kell lemezezni és nem kell eladni sem. De összességében eléggé olcsó. Jó modell ez. Ha nem is mindenkinek, de sokaknak teljesen jó ajánlat.
32.
32.
delphijos
A lemezmeghajtó elhagyását értem, de hogy ebben a gen-ben minek még egy ilyen gép, az csak azzal magyarázható hogy "beetessék" az embereket. Ha a következő gép rögtön így jön, megint kitör a lázadás. De ez segíthet, hogy megszokják az emberek.... Mert különben nem hiszem hogy hatalmas tömegek csak azért nem vettek box-ot mert a meghajtós ára pont az ingerküszöbük felett van de ez már épp jó....
31.
31.
patka21991
Én sokallom az árát. Ez forintban 70 k lesz, és ennyiért lemez meghajtós gépet is tudok venni egy jó akcióban.
30.
30.
delphijos
#28: És ennyi. Nem tartott sokáig. Azért kiélvezhetted volna legalább egy ideig.... :)
29.
29.
Heldengeist
Részemről a dobozosan már nagyon régóta csak a gyűjtői kiadásoknak van értelme. A 2000-es években a normál kiadások teljesen elsatnyultak. Például a dobozos Morrowindem még így néz ki:
http://www.automatichamster.com/keening/scans/pccdrom.html
És ez nem gyűjtői!

Az évtized végére ezek a kiadások mind eltűntek. Kaptunk egy műanyag tokot meg egy lemezt. Sokszor már kézikönyvet sem.
28.
28.
frankdelgado
#22: Jol van, de karácsonyig oszzátok be! Egyébként is minek bele meghajtó? Mit raksz bele hisz nincsrájáték!
27.
27.
Aki a lemezre veri az továbbra is megteheti!Aki meg nem is használja a lemezmeghajtót miért fizessen érte?Mindig jobb,ha van választási lehetőséged ahelyett,hogy mások választanának helyetted.
26.
26.
delphijos
#23: Ugye az SW érdekes állatfaj, mert gy csomó minden nem “illik rá”. Pl. használtan is tökéletesen ugyanolyan.... Képzeld el a használtautó piacot ha mondjuk egy 5 éves autó olyan lenne mintha most jönnél ki vele a szalonból. Azok közül aki ma új autóban utaznak sokan meggondolnák.....
25.
25.
Juha
#23: A szokásos válasz: mert az nem lesz a te tulajdonod, te csak használati jogot vettél a kiadótól, és mivel ő a tulaj, csak ő adhatná tovább ezeket a jogokat.
Kb. az vagy, mint autóknál az üzembentartó: használhatod, te fizetsz minden büntetést stb., de tovább nem adhatod azt, mivel a törzskönyv a tulajnál van, az ő neve szerepel rajta.
24.
24.
Juha
Csak egy kérdés, mert sosem próbáltam, amíg volt:
nem lehet külső meghajtót csatlakoztatni az XBoxhoz? Mert akkor itt a megoldás annak, akinek szükséges.
23.
23.
Dresa
A szokásos kérdés: miért nem lehet használtan adni-venni a lemezes játékokat? Persze tudom ez számukra profitvesztés, de nincs más ilyen amit így lekorlátoznak. Lehet használtan autót, telefont, sőt még KONZOLT is venni. Én ezt annyira nem tudom megszokni, pedig én is egy jó ideje már csak digitálisan veszek játékot. Szigorúan leakciózva igaz, de 18-21 ezer forintot nagyon ritkán ér meg egy játék, pláne úgy hogy az végleg csak a tied lehet...
22.
22.
delphijos
#17: Hej, azért ez piros betűs nap hogy nem valami prokoatív marhaságot kommentelsz, és még egyet is értünk. Nem véletlenül próbálkozott az MS a gen elején, a Sony meg "ráült" a népharagra, pedig igazából ez neki sem jó.
21.
21.
Back2U
Sose lesz vége szerintem ennek a lemez vs digit dolognak, egy dolgot tehetünk szerintem, hogy elfogadjuk. Ez pont olyan ellentmondásos mint Jelasic bán.
20.
20.
#13: Az utolsók, amit PC-re dobozosan vettem:

Dragon Age Inquisition (Origin 2014)
Persze ezt is tölteni kellett, a lemezen Origin installer volt, meg egy papír mellé a kóddal.
18.
18.
1 Minecraft xbox one lemezünk van a 327játékból az sem mostanában volt a gépekben.Digit meg féláron vesszük hála a homeolás lehetőségének.
16.
16.
Sei89
Remélem senki nem fogja megvenni ezeket, és rájönnek a kiadók hogy az emberek mégsem annyira hülyék. De nem így lesz..valószínűleg remekül fognak fogyni.
15.
15.
Dante946
#10: " Olyan igaz hardcore gamerek akikhez nincs bekötve a net " ?
Nem hallottam még róluk
14.
14.
Őrnagy
Maverick? Milyen hülye név ez? Legyen inkább
Xxboxxtwoxx
13.
13.
Zuzmo
Pc-n hányan játszotok lemezes játékokkal?
11.
11.
MKRhun
Hiába veszel dobozos játékot a fele cuccot így is úgy is le kell töltened hozzá netről szóval ugyanott vagy
10.
10.
ironyman
ezzel most megint kicsesznek az olyan igaz hardcore gamerekkel akikhez nincs bekötve a net mert tudják hogy csak a single player gamek a jók
8.
8.
Back2U
7.
7.
Krekk
A dobozos játékokat még nem siratom, legalább még egy generáció van bennük szerintem.

Évekig én is doboz párti voltam, mondván, hogy ha már fizetek több ezret, akkor kapjak egy dobozzal többet, mintha csak lekalózkodtam volna a játékot (másik kérdés, hogy PS4/X1-re ilyen már nincs). De lassan egy éve csak digitális játékokat veszek, egyszerűen, mert kényelmesebb. És itt főleg nem arra gondolok, hogy nem kell elmenni a boltba megvenni, hanem nem kell minden játék váltásnál odabattyognom a konzolhoz, kikeresnem a másik játék tokját, kicserélni a lemezt majd vissza a helyemre. Mióta csak digizek, nagyon felszabadító, hogy pár kör COD után pikk pakk mehetek Forzázni. Engem ezzel teljesen megfogtak.

A másik ami számomra a digitálisok mellett szól, a visszafelé kompatibilitás (Ps-en reméljük kövi genben): a rendszer látja, hogy tényleg enyém a játék, nem kell majd semmit bizonygatnom lemezekkel stb.

Az volt még nagy szög abba a bizonyos koporsóba szerintem sokak számára, amikor már a lemezes játékokat is telepíteni kellett (jelen gen), így a lemezzel még csak helyet se takarítottál meg a HDD-den.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...