Labo Kittel hozza el a VR-t Switchre a Nintendo

Beigazolódtak a korábbi felvetések, tényleg a Nintendo Labo-készletek részeként lovagolja meg a VR-őrületet a japán konzolgyártó. A papírkartonból hajtogatható headset áprilisban érkezik a boltokba.

Februárban már szárnyra keltek olyan híresztelések, hogy a kiotóiak a Nintendo Labo-család részeként honosítják meg a virtuális valóságot Switchen. A pletykák beigazolódtak, a gyártó bejelentette, hogy a "legelső VR-élmény" április 12-én költözik a hibridkonzolra.

A Labo szellemiségét követve egyszerűen hajtogathatunk magunknak egy VR-szemüveget. Alapból kétféle készletet dobnak piacra: a teljes csomag 80 dollárba kerül, ebben egy headsetet, és hat játékhoz kapcsolódó kartonlapot találunk, melyekből rakétavetőt, kamerát, madarat, elefántot és egy pedálos szerkezetet készíthetünk.

Lesz egy olcsóbb, 40 dolláros alternatíva is, amely a heatseten kívül két projektet, az elefántot és a kamerát tartalmazza. Ha a további játékokra fáj a fogunk, egyenként 20 dollárt kell leszurkolnunk értük.

A Nintendo szerint a Toy-Con Garage szoftver segítségével további VR-alkotásokkal kísérletezhetünk.

Amint az látható, a Nintendo a Google Cardboardra hajazó csomaggal rukkolt elő, nem az a célja, hogy a piac legerősebb hardvereivel versenyezzen.

12 komment - szólj hozzá!