A megjelenés napján feltörték a Devil May Cry 5-öt

Egy napot sem bírt a Devil May Cry 5 Denuvo védelme, mégpedig egy igen bizarr ok miatt. A crackerek ugyanis hozzájutottak egy olyan működő verzióhoz, amelyből teljes egészében hiányzik a másolásvédelem.

Ma jelent meg a Devil May Cry 5, de a Denuvo másolásvédelemmel ellátott PC-s változata máris két vállra feküdt. Hiába alkalmazta a híresen macerás védelmi rendszert a Capcom, most foghatják a fejüket, ugyanis a crackereknek kifejezetten könnyű dolguk volt a legújabb fejlesztésükkel. Az történt ugyanis, hogy az egyik töréssel foglalatoskodó csapat kezébe jutott egy olyan indítófájl, amely egész egyszerűen nem tartalmazza a Denuvót. Ezzel gyakorlatilag teljesen megkerülhették a védelmet, szükségtelenné téve a hosszadalmas kódbúvárkodást.

Egyelőre nem tiszta, hogy miképpen juthattak hozzá ehhez az .exe-hez, de annyi biztos, hogy egy viszonylag friss változatról van szó, hiszen azzal többnyire gond nélkül fut a játék. Hasonló esetben a demóváltozatra mutogathatnánk, de a Devil May Cry 5 próbaváltozata PC-n nem jelent meg, csak kizárólag konzolokon. Szivárogtatásról lehet tehát szó? Egyelőre nem lehetünk benne biztosak, de azt elkönyvelhetjük, hogy a Capcom nem ilyen startra számított. A kérdés már csak az, hogy ennek fényében a japán vállalat vajon eltávolítja-e a védelmet a játék eredeti változatáról is.

A Devil May Cry 5 PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en jelent meg.

35 komment - szólj hozzá!