A megjelenés napján feltörték a Devil May Cry 5-öt

  • Írta: szlav
  • 2019. március 8.
  • Hír
Link másolása
Egy napot sem bírt a Devil May Cry 5 Denuvo védelme, mégpedig egy igen bizarr ok miatt. A crackerek ugyanis hozzájutottak egy olyan működő verzióhoz, amelyből teljes egészében hiányzik a másolásvédelem.

Ma jelent meg a Devil May Cry 5, de a Denuvo másolásvédelemmel ellátott PC-s változata máris két vállra feküdt. Hiába alkalmazta a híresen macerás védelmi rendszert a Capcom, most foghatják a fejüket, ugyanis a crackereknek kifejezetten könnyű dolguk volt a legújabb fejlesztésükkel. Az történt ugyanis, hogy az egyik töréssel foglalatoskodó csapat kezébe jutott egy olyan indítófájl, amely egész egyszerűen nem tartalmazza a Denuvót. Ezzel gyakorlatilag teljesen megkerülhették a védelmet, szükségtelenné téve a hosszadalmas kódbúvárkodást.

Egyelőre nem tiszta, hogy miképpen juthattak hozzá ehhez az .exe-hez, de annyi biztos, hogy egy viszonylag friss változatról van szó, hiszen azzal többnyire gond nélkül fut a játék. Hasonló esetben a demóváltozatra mutogathatnánk, de a Devil May Cry 5 próbaváltozata PC-n nem jelent meg, csak kizárólag konzolokon. Szivárogtatásról lehet tehát szó? Egyelőre nem lehetünk benne biztosak, de azt elkönyvelhetjük, hogy a Capcom nem ilyen startra számított. A kérdés már csak az, hogy ennek fényében a japán vállalat vajon eltávolítja-e a védelmet a játék eredeti változatáról is.

A Devil May Cry 5 PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en jelent meg.

35.
35.
Ooorky
#33: Ígyis-úgyis fizet. Vagy a játékért közvetlenül, vagy a cracker-nek a vírus futtatásával (bár már volt Steam-en is olyan játék ami coin-miner-t futtatott a háttérben).
27.
27.
Max3000
#26: Konkrétan egy csomó dologgal nem foglalkozik,mert egy szabály vonatkozhat egy adott ágazaton belül mindenre.Mikor a cuccaidat eladhatod jogilag,akkor bátorkodnak azt hinni,hogy nincs olyan hülye aki még ezen is táncolna.Szóval igen,a játékaidat is eladhatod,sajna a kiadók általi önbíráskodó EULA szart sem ér.Védekezhetnek vele bizonyos pontokban,de pont nem szabhatja meg,hogy eladhatod-e a játékaidat vagy sem.Mert a jog erősebb mint az EULA.
26.
26.
frankdelgado
#24: Btk 385 vonatkozik ide konkrétan. De az csak keretjogszabály, csak az bcs, amit a szerzői jogi tv annak mond. Magyarán a btk nem foglalkozik a használtjáték kereskedelemmel. Sztem a szerzói jogi tv sem. Azt a szerző dönti el engedi vagy sem. A zene és film, valamint a szoftver nem ugyanazon megitélés alá esik.
24.
24.
Ooorky
#21: Jogi értelemben használt játék adás-vétele, vagy birtokolt tárgy megosztása másokkal (bebaszna ha zenét csak az hallgathatná aki megvette) nem sérti a törvényt (Btk 384-387) viszont illetéktelen sokszorosítás már igen.
22.
22.
#20: De amúgy milyen hősiesen küzd, bár fogalma sincs róla, hogy miről beszél. Zseniális, ezen röhögök.
20.
20.
frankdelgado
#9: Nem az szerzői jogokat sért. A lopás az egy másik bűncslekmény. Ha már ebben a témában okoskodtok, illene képben lenni.
15.
15.
Max3000
#14: Van ott még más is nagy tudású...
14.
14.
Neo1989
#12: 16 alatti ! (Szöveg értelmezés azt minek.)
13.
13.
Max3000
#12: "12-16 ez lemaradt.Mondjuk ahogy elnézem a mai skacokat még a 20 éves is "4 éves"

12.
12.
Max3000
#10: 16 évesen nyugodtan elmehet diákmelóba a szegény kis drága.
11.
11.
Ooorky
#10: Játék nem létszükséglet, 16 éves kölyök is fortnite-ozzon, world of tanks-ozzon vagy pokemon go-zzon ha annyira akar...
9.
9.
Zisten
#8: Úgy, hogy aki ezekkel a tört játékokkal játszik az lop.
6.
6.
Yonkou
#4: Nem hiszem, hogy a denuvo hibája hogy kikerült egy védelem nélküli indító fájl a netre. De ettől függetlenül úgy is fel lett volna törve pár nap alatt mint a többi csoda ami ezt a szerencsétlenséget kapta.
Én speciel jobban örültem volna, hogy ha valaki szimplán feltöri, az már a denuvo újabb bukása lett volna.
4.
4.
Neo1989
Mondtam hogy halott rendszer. Tisztán pénz pazarlás használni is.
Gondolom a Capcom most megint üvöltve küldi el a Denuvo-sokat a halál f....ra. Mint anno a RE 7 esetén tavaly.
3.
3.
DarkLord
Simán lehetett egy teszter példány, ami szépen az illetékesek kezébe került. (vagy rossz kezekbe? :D).
2.
2.
Max3000
Tényleg ekkora balekok,hogy még mindig egy vagon pénzt kiadnak erre a szar denuvora?Komolyan mondom,nem a kalózok,hanem a kiadók csinálják saját maguknak a veszteséget.Idióták.....
1.
1.
Nem volt PC demó? Itt a demó! Így a PC játékosra van bízva, hogy megveszi-e. Ha tetszik, akkor vegyétek meg!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...