Körvonalazódik a Niantic Harry Potter-játéka

  • Írta: szlav
  • 2019. március 12.
  • Hír
Link másolása
A Pokémon GO-ért felelős Niantic egy újabb mobilos AR-játékkal készül, ami ezúttal a varázslóvilág kapuit nyitja meg előttünk. Lássuk, mit tudunk eddig a Harry Potter: Wizards Unite játékmenetéről!

Legutóbb novemberben hallottunk a Niantic-féle Harry Potter: Wizards Unite-ról, amikor is kiderült, hogy még idén megjelenhet a J.K. Rowling varázslóvilágában játszódó mobilos cím. Sok víz lefolyt azóta a Dunán, így a stúdió is időszerűnek érezte, hogy a weboldaluk frissítésével lerántsák a leplet a játék részleteiről.

Hatalmas csapás éri a varázslóvilágot, ennek hatására pedig egy halom varázstárgy, állat, mágus és emlékfoszlány a muglik világában reked. Boszorkányként vagy varázslóként a mi feladatunk lesz, hogy megtaláljuk ezeket a szétszóródott dolgokat, még mielőtt a varázstalanok rájuk lelnek. Mindannyian a Mágiaügyi Minisztérium különleges ügynökeként dolgozunk, de ezen belül is három mesterség közül válogathatunk: professzorként, a mágikus lények kutatójaként, vagy aurorként járhatjuk a világot.

Aki jártas a Pokémon GO rendszerében, annak ismerős lesz a Wizards Unite néhány játékeleme is. Az említett megtalálandó tárgyak a kiterjesztett valóságban elszórt pokémonokhoz hasonlóan funkcionálnak majd, azzal a különbséggel, hogy nem zsebre tesszük őket, hanem semlegesítjük, elpusztítjuk, vagy a kellő helyre juttatjuk vissza azokat. Ehhez természetesen a varázslatainkat hívhatjuk segítségül, melyek az úgy nevezett Spell Energy erőforráshoz kötődnek - gondoljunk a pokélabdákra. Energiánkat a muglik világában elszórt fogadókban tölthetjük vissza (reméljük, hogy a gyerkőcök nem szoknak majd rá a kocsmatúrákra).

Kalandjaink során találkozhatunk néhány különleges összetevővel is, melyekből varázsfőzeteket készíthetünk. Ezek szintén a telefonunk képernyőjén villannak fel, attól függően, hogy milyen időjárásban, környezetben, vagy éppen napszakban indulunk vadászatra. A világban továbbá találkozhatunk erődítményekkel is, ahol többjátékos kihívások várnak majd ránk. Akár öt főt számláló csapatban is nekiugorhatunk ezeknek, így könnyebben legyűrve a dementorokat és egyéb gonoszságokat.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...