Jön a PC-s Halo: The Master Chief Collection

A Microsoft Store mellett Steamen is elérhető lesz az évek óta hőn áhított pakk, ráadásul a kollekció még a Bungie-féle Halo: Reach alkotással is kibővül, melyet az Xbox One-os játékosok szintén megkapnak.

Sőt, még egy PC-s trailert is kaptunk! Na, de menjünk is sorjában végig az idei év talán legörömtelibb videojátékos hírén. A PC esetében a The Master Chief Collection több szakaszban fog érkezni - egyelőre még ismeretlen megjelenési dátumokkal. Az első játék a Halo: Reach lesz, melyben a kampány és a multi mellett még a co-op lehetőségeknek teret adó Firefight játékmód is benne lesz. Kisvártatva ezt követi majd aztán kronologikusan a többi rész. Vagyis, a Halo: Combat Evolved, majd a Halo 2, utána a Halo 3 és a Halo 3: ODST, végül pedig a Halo 4. A pakk mellett minden egyes játékot majd külön-külön is beszerezhetünk.

A Halo: The Master Chief Collection PC-s verzióját egyébként a londoni Splash Damage fejleszti, akik már többször is bizonyítottak a Microsoft kötelékében, mind a Crackdown 3, mind pedig a Gears of War-epizódok kapcsán, szóval a port minőségével feltehetően nem lesz semmilyen komolyabb probléma.

Időközben pedig a konzolos Halo: The Master Chief Collection is bővülni fog, ugyanis ehhez szintén érkezik a Bungie fejlesztette Halo: Reach. A játék Xbox One X esetében 4K/HDR-kompatibilitással fog rendelkezni, és minden esetben képes lesz tartani a 60 fps-t a Microsoft állítása szerint. Azoknak a játékosoknak, akik már eddig is rendelkeztek konzolon a Halo: The Master Chief Collectionnel szabadon játszhatóvá válik a Halo: Reach multiplayer része a Forge és Theater pályákkal, míg a játék kampánya és Firefight játékmódja prémium DLC-ként lesz beszerezhető. A gyűjtemény egyébként teljes mértékben elérhető lesz az Xbox Game Pass-előfizetők számára.

17 komment - szólj hozzá!